Whim tutki – joukkoliikenne lähdössä kasvuun, pyöräilyn nousukiito jatkuu

Lisännyt Whim • 20.08.2021

KIITTI NYT RIITTI, KAUPUNKILAISET LÄHDÖSSÄ LIIKKEELLE  

Koulut ovat alkaneet ja useimmilla työpaikoilla on palattu kesälomien jälkeiseen arkeen. Syksyn alkaessa  moni miettii sitä, miten kulkeminen kouluun, työpaikalle ja muihin arjen menoihin kannattaa järjestää. Suomalainen liikkumisen sovellus Whim teki aiheesta tutkimuksen, johon osallistui 1745 Whim -asiakasta pääkaupunkiseudulla. Tutkimus toteutettiin juuri ennen koulujen alkua, 28.7.-8.8.2021. Whim toteutti vastaavan tutkimuksen myös vuosi sitten. 

Kotoa lähdetään liikkeelle, yhä useampi haluaa yhdistellä koti- ja toimistopäiviä

Suomalaiset ovat viimeisen puolentoista vuoden aikana tottuneet työskentelemään ja opiskelemaan kotoa käsin ja kotitoimistojen vetovoima on edelleen vahva, vaikka sieltä ollaankin selvästi lähdössä liikkeelle. Kolmasosa vastaajista on työskennellyt tähän asti kotoa käsin, mutta lähitulevaisuudessa vain 12% aikoo pysytellä yksinomaan kotona. Hybridimalli, jossa koti- ja toimistopäiviä yhdistellään kasvattaa edelleen suosiotaan ja noin puolet vastaajista (49%) aikoo jakaa aikansa kahden paikan välillä. Pääosin toimistolla tai opiskelupaikassa aikoo olla 31% vastaajista, kun vuosi sitten luku oli 22%.  

Pyöräily jatkaa voittokulkuaan, joukkoliikenteen käyttö lähdössä kasvuun

Viime vuonna hurjan nousukiidon tehnyt pyöräily kasvattaa edelleen suosiota. Kaupunkipyörän käyttöä aikoo entisestään lisätä 33% vastaajista ja myös oman pyörän selkään aiotaan hypätä aiempaa useammin.   

Pitkän hiljaisen kauden jälkeen väki on palaamassa myös joukkoliikenteen pariin ja 45% aikoo lisätä joukkoliikenteen käyttöä. Matkustajista 45% aikoo käyttää kausilippua ja 50% kertalippua. Suosiotaan ovat kasvattaneet myös uudet lipputuotteet, kuten Whimin kymmenen HSL kertalippua sisältävä Kymppilippu. 

Porkkanoita joukkoliikenteen käyttäjille sekä uusia matkustusmuotoja 

Tänä syksynä Whim haluaa tarjota joukkoliikenteen käyttäjille helpomman paluun arkeen ja mahdollisuuden kokeilla uusia kulkumuotoja. Whim tarjoaa HSL 30 päivän lipun ostajille 40€ matkarahaa (opiskelijat 10 €), jonka voi käyttää kaikkiin Whimistä löytyviin kulkumuotoihin, esimerkiksi sähköpotkulautoihin, kaupunkipyöriin, yhteiskäyttöpyöriin, takseihin ja vuokra-autoihin tai vaikka Kymppilippuihin. Vaihtoehtoisesti voi valita -50% alennuksen täysihintaisesta HSL 30 päivän tilauksesta. Kaikki kausilipun ostajat saavat käyttöönsä myös Whim-edut, kuten maksuttoman käyttökerran JURO-pyörällä, päiväpassin Sofia Coworking -tilaan, kiinteähintaiset taksimatkat sekä edulliset vuokra-autot.

– Olemme viime aikoina lisänneet paljon uusia liikkumispalveluita Whimiin ja haluamme tarjota asiakkaille mahdollisuuden kokeilla niitä. Matkaedun voi käyttää vaikkapa siihen, että ostaa kaupunkipyöräkauden, kokeilee sähköpotkulautaa tai hurauttaa taksilla kotiin. Whimin avulla voi myös kätevästi yhdistää uusia liikkumismuotoja joukkoliikennematkaan. Haluammekin näin kannustaa pääkaupunkiseudun asukkaita palaamaan jälleen joukkoliikenteen käyttäjäksi, sanoo MaaS Globalin aluejohtaja Jarkko Jaakkola.