Hei, kuinka voimme olla avuksi?

Jos sinulla on kysyttävää Whim-sovelluksesta, lue ensin tukisivuiltamme löytyisikö vastaus sieltä. Voit ottaa meihin yhteyttä myös sovelluksen kautta ( Profiili / Asiakaspalvelu / Ota yhteyttä ) mikäli et löytänyt etsimääsi tai ongelmasi ei ratkennut.

Ota yhteyttä suoraan sovelluksessa

Lähetä kysymyksesi sovelluksessa tästä

FAQ

Kaupunkipyörä

Etsi sovelluksen kaupunkipyörät-osiosta lähin asema, jossa on vapaita pyöriä ja valitse se. “Hae pyörä”-toiminnolla saat sovelluksesta näkyviin pyöräilijätunnuksesi sekä kertakäyttöisen PIN-koodin.

Siirryttyäsi vapaan pyörän luo paina ohjaustangon keskellä olevaa enter-nappia ja seuraa näytölle tulevia ohjeita.

Syötettyäsi pyöräilijätunnuksen sekä PIN-koodin pyörä vapautuu ja voit käyttää sitä veloituksetta enintään 30 minuuttia kerrallaan. Mikäli käytät pyörää kerralla kauemmin kuin 30 minuuttia, tästä veloitetaan 1€ jokaiselta ylimenevältä alkavalta 30 minuutilta. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia.

Ennen kun lähdet liikkeelle, tarkista pyörän jarrujen toimivuus ja säädä satula sopivalle korkeudelle. Mikäli pyörässä tuntuu olevan jotain vikaa, palauta se alla olevien ohjeiden mukaan ja valitse toinen pyörä.

Pyöräillessä tulee aina noudattaa pyöräilyyn liittyviä liikennesääntöjä.

Kaupunkipyörällä voit ajaa pyörillä Helsingissä ja Espoossa sekä kaupungista toiseen.

Voit tarpeen tullen lukita pyörän hetkeksi muualle kuin pyöräasemalle väliaikaisesti.

Kun pysähdyt, paina enter-nappia ja seuraa näytölle tulevia ohjeita.

Pyörän ohjaustangon sisällä on vaijerilukko, jonka toinen pää lukittuu pyörän etuhaarukkaan. Kierrä vaijeri jonkin kiinteän kohteen, kuten tolpan tai aidan ympäri. Samalla myös pyörän ohjaus lukittuu ja lukon saa auki vain pyörän lukinnut käyttäjä.

Huomaathan, että pyörän käyttöaika ei keskeydy taukolukituksen ajaksi: jos et palauta pyörää telineeseen puolen tunnin sisällä, sinulta veloitetaan lisämaksu.

Seuraa näytön ohjeita avatessasi lukon.

Viethän pyörän pyöräasemalle aina kun se on mahdollista – asemia on tiiviisti ja näin useammalla on mahdollisuus pyörien käyttöön.

Palautus telineeseen

Aja kaupunkipyöräasemalle ja työnnä pyörä telineeseen.

Odota, että pyörä lukittuu ja saat “Palautus OK”- tai “FINISH”-kuittauksen pyörän ruudulle. Näin pyörä on palautettu ja vastuusi siitä päättyy.

Jos palautus ei onnistu*, vedä pyörä telineestä ja kokeile uudestaan joko samaan tai toiseen telinepaikkaan. Joskus yhteysvian vuoksi palautus ei välttämättä vieläkään onnistu, jolloin sinun tulee polkaista palauttamaan pyörä seuraavalle asemalle.

Palautus telineen viereen

Parkkeeraa pyörä täyden telineen välittömään läheisyyteen, korkeintaan 10–20 metrin päähän.

Paina Enter, valitse Palautus ja varmista, että ohjaustanko lukittuu.

Kiepauta vielä ohjaustangosta tuleva lukitusvaijeri toisen kaupunkipyörän ympärille ja napsauta se takaisin palauttamasi pyörän ohjaustangon rungossa olevaan koloon – älä lukitse sitä toiseen pyörään.

Jos palautus ei onnistu, pyöräytä eturengasta tai liikuta pyörää edestakaisin ja yritä uudestaan.

Jos tulet täydelle pyöräasemalle, jolla on tällainen telineen viereen palautettu kaupunkipyörä, ota se ensiksi käyttöösi samalla tavalla kuin telineessä oleva pyörä.

Jokaisesta alkavasta puolesta tunnista veloitaan 1 €.

Mikäli pyörää ei ole palautettu viiden tunnin kuluessa veloitetaan 80 € viivästysmaksu.

Mikäli pyörää ei ole palautettu 24 tunnin sisällä, pyörä todetaan kadonneeksi ja siitä veloitetaan käyttäjältä 400 € maksu. Mikäli pyöräsi on varastettu, olethan yhteydessä.

Sovelluksen käytössä ilmenevissä ongelmissa tai kysymyksissä voit olla yhteydessä Whimin asiakaspalveluun suoraan sovelluksen kautta.

Pyörän käyttöön liittyvissä ongelmatilanteessa otathan yhteyttä kaupunkipyörien asiakaspalveluun puhelimitse +358942578810 (ma–pe 7-19, la-su 9-17) tai sähköpostitse contact@citybikefinland.fi.

Mikäli pyörä varastetaan sen ollessa käytössäsi ilmoita heti kaupunkipyörien asiakaspalveluun ja tee kahden vuorokauden kuluessa rikosilmoitus, josta toimitat kopion kaupunkipyörien eli CityBike Finlandin asiakaspalveluun. Tällöin sinulta ei vaadita korvausta pyörästä. Pitämällä asianmukaisesti huolta kaupunkipyörästä ennaltaehkäiset varkaudet ja muun ilkivallan.

Whimissä voit maksaa yleisimmillä luotto- ja pankkikorteilla, Visa Electronilla ja Apple Pay:lla. Joitakin tuotteita voit myös maksaa Edenred-, Smartum- sekä Epassi-työmatkaedulla. Lue lisää työmatkaeduista täältä.

THL:n ohjeistuksen mukaan suosittelemme ajon aikana käytettäväksi ajohanskoja sekä pitämään pyörän palautuksen yhteydessä vähintään metrin etäisyyden muihin. Muista käyttää myös pyöräilykypärää. Turvallista matkaa!

Kampanjaehdot

Nämä kampanjaehdot astuvat voimaan 1.4.2021.

Kampanjan osallistujat hyväksyvät nämä kampanjaehdot ja -hinnat sekä Whim -käyttöehdot. Kampanjan järjestäjä pidättää oikeuden sulkea osallistuja kampanjan ulkopuolelle, mikäli hän rikkoo kampanjaehtoja tai Whim -käyttöehtoja, taikka toimii muuten laittomasti.

Kampanjan järjestäjä

Kampanjan järjestäjä on MaaS Global Oy, jonka toimipaikka sijaitsee osoitteessa John Stenbergin ranta 2, 00530 Helsinki, y-tunnus: 2685777-4.

Kampanjaehdot ja -hinnat

Kampanjan aikana MaaS Global Oy tarjoaa kaikille asiakkailleen kaupunkipyöräkauden 1.4.2020 – 31.7.2021 hintaan 29,90 €. Kampanjan jälkeen kaupunkipyöräkauden hinta on 35 € (1.7.-31.10.2021).  

Maksamalla kaupunkipyöräkauden kampanjahinnan, saat rajattoman käyttöoikeuden 30 min pyörämatkoihin, (ylimenevältä ajalta 1 € / 30 min, maks. 5 h.)

Kaupunkipyöräkauden tilajaana saat mm. seuraavat uusitut WHIM -liikkumisedut* käyttöösi 1.4.-31.10 2021:

 • JURO -yhteiskäyttöpyörillä 1 maksuton käyttökerta joka kuukausi (max. 30 min ajo)
 • Rajattomasti aina edullisia kiinteähintaisia 12,5 € (max 3 km ja max 10min) Taksi Helsingin taksimatkoja. Taksimatkat luotettavasti, edullisesti ja hinta etukäteen tietäen myös iltaisin, öisin ja viikonloppuisin.
 • Edulliset Hertz, Sixt ja Toyota Rent vuokra-autot alkaen 55 € /vrk (sisältää mm. alennetun omavastuun).
 • Voit käyttää TIERin ja VOIn sähköpotkulautoja kätevästi yhdellä ja samalla sovelluksella.
 • Taksi Helsingin, Lähitaksin ja Menevän luotettavat normaalihintaiset taksit kaikki kätevästi yhdellä ja samalla sovelluksella. Näet aina matkan hinnan ja noutoaika-arvion etukäteen.
 • Yksi veloitukseton päiväpassi (arvo 25 € / kerta) joka kuukausi Sofia Coworking-tilaan Helsingin sydämessä Senaatintorin laidalla. Etu voimassa 1.4.-31.12.2021. Ei koske Sofia coworking-tilan vanhoja asiakkaita.

*MaaS Global Oy kehittää palveluaan ja neuvottelee jatkuvasti uusista sopimuksista, joten Whim -tilauksissa tarjolla olevien palveluiden sisältö ja edut saattavat muuttua.

Kampanjaan osallistuva henkilö vapauttaa järjestäjän kaikesta vastuusta, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen tähän kampanjaan osallistumisesta. 

MaaS Global Oy varaa itsellään oikeuden päivittää kampanjaehtoja kampanjan aikana.

1. Lataa Whim-sovellus.

2. Napauta kotinäkymän vasemmassa yläkulmassa olevaa profiili kuvaketta. Mikäli olet uusi Whimin käyttäjä, luo käyttäjäprofiili ja lisää maksukortin tiedot.

3. Lisää etukoodi profiilissa sijaitsevaan “Lisää matkarahaa” näkymään ja paina ”Lähetä”

4. Valitse liikenneväline sovelluksen etusivulta ja aloita matka. Alennus näkyy oston vahvistuksen yhteydessä.

HSL

Tarkista, oletko oikeutettu HSL 30 vrk kausilippuun:

1. Sinulla täytyy olla pysyvä osoite yhdessä seuraavista HSL-alueen paikkakunnista: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi, Kauniainen, Kerava, Sipoo, Siuntio, Tuusula (tai yhdessä seuraavista HSL-alueen kehyskunnista: Hanko, Hausjärvi, Inkoo, Karkkila, Lohja, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Raasepori and Vihti).

HSL-alueen kunnat ja kehyskunnat tukevat julkisen liikenteen matkalippuja ja tuki on tarkoitettu näiden paikkakuntien asukkaille. Kotikunnan todentamista varten HSL 30 vrk kausilipun tilaajien täytyy tunnistautua sähköisesti tilauksen yhteydessä (katso kohta 2).

2. Sinulla täytyy olla pankkitunnukset tai mobiilivarmenne sähköistä tunnistautumista varten.

3. Tarvitset tunnistautumista varten HSL-tunnuksen. Sähköinen tunnistus ohjautuu automaattisesti HSL:n verkkopalveluun. Voit kirjautua olemassa olevalla tunnuksellasi tai luoda uuden tunnuksen sähköisen tunnistautumisen yhteydessä.

4.Sinulla ei voi olla voimassa olevaa kausilippua HSL-matkakortilla tai HSL-sovelluksessa.

Tarkista, onko sinulla voimassa oleva kausilippu HSL-sovelluksesta tai HSL-palvelupisteeltä. Mikäli on, voit aktivoida lipun Whimissä heti kuluvan kauden päätyttyä.

Matkakortille ladattu arvo ei estä tunnistautumista.

Vyöhykkeet on nimetty kirjaimin ABCD. Voit sisällyttää tilaukseesi HSL-lipun sen mukaan, millä alueella liikut.

Asiakaspalvelumme auttaa myös mielellään ja saat meihin helpoiten yhteyden suoraan sovelluksen kautta (Profiili > Asiakaspalvelu > Ota yhteyttä).

10 HSL kertalipun sarjalippu (AB-vyöhyke) Whim eduilla on joustavin tuote kaupunkilaisen muuttuviin tarpeisiin. Kymmenen etukäteen maksettua HSL-kertalippua varmistaa että sinulla tai vaikkapa lapsellasi on aina valmiiksi maksettu matkalippu taskussa.

10 x HSL AB -vyöhykeliput ovat voimassa 90 päivää. Voimassaoloaika alkaa heti paketin onnistuneen ostamisen jälkeen. Nauti vapaudesta aktivoida yksi AB-vyöhykelippu aina kun sitä tarvitset. Kertalipun voimassaoloaika määräytyy palveluntarjoajan (HSL) voimassaoloajasta.

Kausitilaajana saat käyttöösi seuraavat uusitut Whim -liikkumisedut:

 • JURO -yhteiskäyttöpyörillä 1 maksuton käyttökerta joka kuukausi (max. 30 min ajo);
 • Rajattomasti aina edullisia kiinteähintaisia 12,5 € (max 3 km ja max 10min) Taksi Helsingin taksimatkoja – luotettavasti, edullisesti ja hinta etukäteen tietäen myös iltaisin, öisin ja viikonloppuisin;
 • Edulliset Hertz, Sixt ja Toyota Rent vuokra-autot alk 55 € /vrk (sis. alennetun omavastuun ja lisäkuljettajan).

Lisäksi Whim käyttäjänä:

 • Saat Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkauden 2021 edullisimpaan hintaan (lisätietoja myöhemmin);
 • Voit käyttää Tierin ja VOIn sähköpotkulautoja kätevästi yhdellä ja samalla sovelluksella
 • Taksi Helsingin, Lähitaksin ja Menevän luotettavat normaalihintaiset taksit kaikki kätevästi yhdellä ja samalla sovelluksella. Näet aina matkan hinnan ja noutoaika-arvion etukäteen.
 • Kaikki matkasi ovat hiilineutraaleja. Kompensoimme kaikki asiakkaidemme Whimillä tekemistä matkoista aiheutuneet päästöt.

*pyrimme tuomaan kevään mittaan lisää Whim -etuja ja pidätämme oikeuden muutoksiin.

1. Lataa Whim

2. Todenna opiskeluoikeutesi ja sen kesto Opintopolku-palvelussa.

3. Valitse HSL 30 vrk opiskelijan kausilippu ja haluamasi HSL -vyöhyke.

4. Sovellus ohjaa sinut HSL:n vahvaan tunnistautumiseen. Kirjaudu sisään HSL-tunnuksellasi tai luo uusi HSL-tunnus.

5. Lisää maksukorttisi tiedot ja vahvista tilaus

Mikäli sinulla on tilaushetkellä aktiivinen Whim-kausitilaus, HSL 30 vrk opiskelijan kausitilauksesi vaihtuu automaattisesti meneillään olevan tilauskauden loputtua.

Kausilippu on kätevästi puhelimessasi, joten et tarvitse matkakorttia tai erillisiä kertalippuja. Jos sinulla on voimassa oleva HSL 30 vrk tavallinen tai opiskelijan kausilippu ja kännykkä mukanasi, pärjäät varmasti.

HSL 30 vrk kausilippu on matkalippusi pääkaupunkiseudun kaikkiin julkisiin kulkuvälineisiin. Käyttääksesi Whimin opiskelijan kausilippua, sinun täytyy olla oikeutettu HSL:n 30 päivän kausilippuun.

Voit tarkastella HSL-kausilippuasi sovelluksen lippunäkymässä. Napauta lippua näyttääksesi sen esimerkiksi bussinkuljettajalle. Napauta ”Lipun tarkistus” näyttääksesi QR-koodin lipuntarkastajalle.

Muistathan, että matkustaessasi HSL:n julkisen liikenteen lipulla, matkapuhelimessasi täytyy olla virtaa näyttää lippu, jos tarkastajat osuvat kohdallesi. Mikäli sinulla on 30:n päivän lippu mutta saat silti tarkastusmaksun, sinun tulee käydä HSLn toimistolla mitätöimässä lasku.

Whimissä voit maksaa yleisimmillä luotto- ja pankkikorteilla, Visa Electronilla ja Apple Pay:lla. Joitakin tuotteita voit myös maksaa Edenred-, Smartum- sekä Epassi-työmatkaedulla. Lue lisää työmatkaeduista täältä.

1. Lataa Whim-sovellus.

2. Napauta kotinäkymän vasemmassa yläkulmassa olevaa profiili kuvaketta. Mikäli olet uusi Whimin käyttäjä, luo käyttäjäprofiili ja lisää maksukortin tiedot.

3. Lisää etukoodi profiilissa sijaitsevaan “Lisää matkarahaa” näkymään ja paina ”Lähetä”

4. Valitse liikenneväline sovelluksen etusivulta ja aloita matka. Alennus näkyy oston vahvistuksen yhteydessä.