Toyotalta merkittävä pääomasijoitus suomalaiseen MaaS Globaliin

Lisännyt Whim • 19.06.2017

Liikkumisen palvelukonseptin kehittänyt suomalaisyritys MaaS Global Oy on kerännyt yli 10 miljoonaa euroa sijoituskierroksellaan. Japanilainen Toyota Financial Services ja sen vakuutuskumppani Aioi Nissay Dowa Insurance Company ovat kierroksen merkittävimpiä sijoittajia. Helsingin seudulla juuri lanseerattu Whim-sovellus laajenee pääomasijoitusten myötä kansainvälisille MaaS-markkinoille, joiden arvo on satoja miljardeja dollareita.

Suomalainen kasvuyritys MaaS Global on saanut merkittävän pääomasijoittajan Toyota Financial
Servicestä ja sen vakuutuskumppanista. Sijoitus vastaa molempien yhtiöiden strategiseen tavoitteeseen tuoda liikkumisen palvelut osaksi liiketoimintaansa, kun kiinnostus auton omistamista kohtaan vähenee suurkaupungeissa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme saaneet MaaS Globalin kumppaniksemme ja voimme yhdessä kehittää eri liikennemuotoja yhdistäviä ratkaisuja. MaaS Globalin visio ja liiketoimintamalli sopivat hyvin yhteen yrityksemme strategisen tavoitteen kanssa, sillä haluamme vastata nykyisten ja tulevien asiakkaidemme liikkumistarpeisiin, sanoo Toyota Financial Servicesin toimitusjohtaja Riki Inuzuka.

– Olemme iloisia tästä yhteisestä sijoituksesta, joka edustaa konkreettista askelta kohti kestäviä liikkumisen ratkaisuja. Liikkumisen palvelut vastaavat asiakkaidemme odotuksiin ja parantavat heidän henkilökohtaista turvallisuuttaan, sanoo AIOI Nissay Dowa Insurance Companyn presidentti Yasuzo Kanasugi.

– Yhteistyö yhden maailman tunnetuimman brändin kanssa on meille erittäin positiivinen uutinen. Toyotan maailmanlaajuinen verkosto, laadukas kehitystyö ja aito asiakaslähtöisyys tuovat meille vahvan etumatkan yrityksen kasvattamisessa alansa suurimmaksi toimijaksi, sanoo MaaS Globalin perustaja ja toimitusjohtaja Sampo Hietanen.

Huhtikuussa 2015 perustettu MaaS Global on maailman ensimmäinen liikkumisen operaattori, jonka Whim-matkasovelluksella voi reittisuunnittelun lisäksi ostaa eri liikkumispalveluita. Sijoituskierroksen myötä MaaS Global valmistautuu maailmanlaajuiseen kasvuun skaalaamalla palvelunsa kansainvälisille markkinoille. Seuraavan viiden vuoden aikana yritys tavoittelee palveluidensa laajentamista kaikkiin liikkumisen muotoihin ympäri maailmaa.

Liikkumisen palveluilla tuhannen miljardin markkinapotentiaali

MaaS Global haluaa mullistaa maailmanlaajuisesti ihmisten tavan liikkua. Hietasen kehittämää Mobility as a Service (MaaS) -termiä käytetään laajasti liikenteen tulevaisuutta koskevassa keskustelussa. ABI Research¹ arvioi MaaS-toimialan arvon ylittävän vuonna 2030 tuhat miljardia dollaria. MaaS Global tavoittelee Whimin avulla isoa siivua liikkumisen kokonaismarkkinoista.

– Yksityisautoilu ei ole enää kauaa mielekästä kaupungeissa: se on hidasta, kallista ja ympäristöä kuormittavaa. Teknologia liikkumisen palveluiden saumattomaan käyttämiseen on jo olemassa, ja Suomessa on maailman paras infrastruktuuri kehittää MaaS-konseptia. Suomi voi liikkumisen palveluiden kautta lunastaa paikkansa digitalisaation kärkimaana, Hietanen sanoo.

Whim on MaaS Globalin Helsingin seudulla lanseeraama Whim-liikkumissovellus, jonka kautta liikkuminen on vaivatonta eri liikennevälineillä. App Storesta ladattavalla sovelluksella voi tilata ja maksaa joukkoliikenne-, taksi- ja vuokra-automatkoja joko kuukausi- tai kertamaksulla. Whim avataan myös Ison Britannian West Midlandsiin ja Hollannin Amsterdamiin vuoden 2017 aikana.

Whim-sovellus Helsingin seudulla:

  • Whim suunnittelee käyttäjälle reitin tarjoamalla eri liikkumisen palveluita. Sovellus sisältää aikataulujen lisäksi matkojen varaamisen ja maksamisen.
  • Whim tarjoaa tällä hetkellä kaikki HSL:n joukkoliikennepalvelut, Helsingin Taksin ja Lähitaksin palvelut sekä Sixtin vuokra-autot ympäri Suomen. Kaupunkipyörät lisätään palveluun lähiaikoina.
  • Käyttäjä voi valita joko nopeimman tai ympäristöystävällisimmän matkan.
  • Whim-sovellus on ladattavissa ilmaiseksi App Storesta. Android on tulossa tarjolle lähikuukausina.

Lisätietoja: www.whimapp.com

¹ https://www.abiresearch.com/press/abi-research-forecasts-global-mobility-service-rev/

Lisätietoja:

Sampo Hietanen, toimitusjohtaja, MaaS Global Oy
sampo.hietanen@maas.fi, puh. +358 40 565 7688
www.maas.global

Jonna Pöllänen, yhteistyöpäällikkö, MaaS Global Oy
jonna.pollanen@maas.fi, puh. +358 50 337 9382
www.maas.global

MaaS Global Oy on maailman ensimmäisen liikkumisen operaattori. Yritys toteuttaa Mobility as a Service (liikkuminen palveluna) -konseptia rakentamalla maailman ensimmäistä liikkumisen ekosysteemiä. Tavoitteena on parantaa liikenteen palvelutasoa yhdistämällä julkisen ja yksityisen liikenteen palvelut aina upouusista autoista takseihin, vuokra-autoihin, juniin, busseihin ja kaupunkipyöriin. Yritys tarjoaa mahdollisuuden hoitaa kaikki päivittäiset liikkumistarpeesi yhden sovelluksen ja maksun avulla, suoraan puhelimestasi. MaaS Globalin Whim-liikkumissovellus mahdollistaa matkustamisen kuukausi- tai kertamaksulla, kattaen samalla paitsi matkojen suunnittelun ja reitit myös liput ja maksamisen. Toyotan ja Aioin lisäksi yrityksen pääsijoittajiin kuuluu muun muassa Transdev, Karsan Otomotiv Sanayii and Ticaret A sekä Veho Oy AB.