Suomalaislähtöinen Maas Global ostaa espanjalaisen Wondon, Ferrovialista strateginen sijoittaja

Lisännyt Whim • 27.05.2021

MaaS-alan konsolidaatio käynnistynyt

Maailman johtava MaaS-operaattori MaaS Global on ostanut espanjalaisen liikkumispalveluita tarjoavan Wondon. Suomalaislähtöinen, palkitusta Whim- liikkumissovelluksesta tunnettu MaaS Global ja Wondo pyrkivät yhdessä mullistamaan liikkumisen palvelut kaupungeissa ympäri maailman. Liikennesektorin arvioidaan kasvavan 7,6 triljoonan euron arvoiseksi vuoteen 2030 mennessä. MaaS Global ja Wondo haluavat tarjota kestäviä ratkaisuja liikkumiseen kaupungeissa, houkuttelevan vaihtoehdon yksityisautoilulle ja liikkumisen vapautta ihmisille.

MaaS Globalin Whim on matkapuhelinsovellus kaikkeen liikkumiseen. Se on maailman ensimmäinen, kaupallinen MaaS-palvelu ja sen avulla voi varata, maksaa ja käyttää kaikkia tuttuja liikkumismuotoja joko matka kerrallaan tai kätevinä liikkumispaketteina. Whim on tällä hetkellä saatavilla useilla markkinoilla Euroopassa sekä Aasiassa ja uusia lanseerauksia valmistellaan.

“Fuusioitumalla Wondon kanssa voimme nopeasti laajentua uusille markkinoille ja lisätä B2B- ja B2C-palveluiden tarjontaa. Se on ratkaisevan tärkeää nopeasti kehittyvillä MaaS-markkinoilla, joilla menestyminen vaatii nopeutta ja kasvua. Tämä yrityskauppa on erinomainen esimerkki siitä, että MaaS-alan konsolidaatio on nyt alkanut ja MaaS Global tulee jatkossakin ottamaan aktiivisen rooliin siinä,” sanoo MaaS Globalin toimitusjohtaja ja perustaja Sampo Hietanen

Wondo on espanjalainen liikkumispalvelu, jonka avulla voi käyttää useita eri liikkumismuotoja yhdellä sovelluksella.

“Olemme innoissamme voidessamme yhdistää voimat MaaS Globalin kanssa. Yhdessä pääsemme rakentamaan maailmanlaajuista MaaS-alustaa. Wondo ja MaaS Global täydentävät toistensa maantieteellistä kattavuutta ja palveluvalikoimaa. Lisäksi meillä on samankaltainen näkemys MaaS-markkinoiden kehityksestä ja tulevaisuudesta,” sanoo Wondon toimitusjohtaja Ion Cuervas-Mons.

Wondon taustalla on Ferrovial, Espanjasta lähtöisin oleva monikansallinen yritys, joka keskittyy kestävään liikkumisen infrastruktuuriin ja kaupunkipalveluihin. Yrityskaupan myötä Ferrovialista tulee yksi MaaS Globalin strategisista sijoittajista.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, kun voimme aloittaa yhdessä MaaS Globalin kanssa lisäarvoa tuottavien MaaS-palveluiden kehittämisen. Haluamme strategiamme mukaisesti keskittyä hankkeisiin, joiden avulla voimme kehittää liikkumista urbaaneilla alueilla, sanoo Andres Camacho Donezar, Ferrovialin Director of Mobility.

MaaS Globalin taloudellisena neuvonantajana yrityskaupassa toimi NOR Capital.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Johanna Sippo, Head of Communications, press@whimapp.com

MaaS Global ja Whim

Vuonna 2015 perustettu MaaS Global on maailman ensimmäinen MaaS (Mobility as a Service eli liikkuminen palveluna) -yritys. MaaS Global lanseerasi marraskuussa 2017 uudenlaisen Whim-liikkumissovelluksen, jolla on tehty jo yli 16 miljoonaa matkaa. Whimin avulla voi käyttää kaikkia tuttuja liikkumismuotoja helposti yhdellä sovelluksella. Whim on tällä hetkellä saatavilla useilla markkinoilla Euroopassa sekä Aasiassa

MaaS Globalin osakkeenomistajia ovat mm. Mitsui Fudosan, NordicNinja, BP Ventures, Mitsubishi Corporation Toyota Financial Services, Swiftcom, Karsan Otomotiv, Transdev, Aioi Nissay Dowa, Denso ja Veho. Whim-sovellus on saatavilla Google Play -kaupassa ja Apple App Storessa.

Wondo

Wondo on Ferrovialin vuonna 2018 lanseeraama startup, joka tarjoaa liikkumispalveluita kaupunkilaisille helposti yhden sovelluksen kautta. Wondon avulla käyttäjät pääsevät määränpäähän mukavasti, sujuvasti ja ympäristöystävällisesti.

Ferrovial

Ferrovial on johtava globaali infrastruktuurioperaattori, joka on sitoutunut kehittämään kestäviä ja vastuullista infrastruktuuria. 

Ferrovial on valittu mukaan Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksiin, Espanjan blue-chip IBEX 35 -indeksiin sekä FTSE4Goodiin. Yritys on vuodesta 2002 asti noudattanut kaikessa toiminnassaan toiminnassaan YK:n Global Compact -sopimuksen periaatteita.