Suomalaisen MaaS Globalin rahoituskierros päättyi 14,2 miljoonaan euroon

Lisännyt Whim • 02.08.2017

MaaS Global onnistui juuri päättyneellä rahoituskierroksellaan keräämään 14,2 miljoonaa euroa. Suomalaisyrityksen vanhoista osakkaista merkittäviä lisäsijoituksia tekivät Transdev, Veho ja Karsan. Uusia sijoittajia ovat japanilaisyritys DENSO ja turkkilainen Swiftcom sekä noin kuukausi sitten julkistetut Toyota Financial Services ja Aioi Nissay Dowa. MaaS Globalin Helsingin seudulla toimiva Whim-liikkumispalvelu lanseerataan tänä vuonna lisäksi ainakin Birminghamin ja Amsterdamin alueilla.

Uuden sukupolven liikkumissovelluksen kehittänyt kasvuyritys MaaS Global Oy on päättänyt onnistuneesti kansainvälisen rahoituskierroksensa. Kesäkuussa julkistettiin ensimmäiset suursijoittajat Toyota Financial Services ja vakuutusyhtiö Aioi Nissay Dowa Insurance Company. Uusia sijoittajia ovat japanilainen autoteknologiajätti DENSO Corporation ja turkkilainen teknologiayhtiö Swiftcom.

– Olemme erittäin tyytyväisiä kumppanuuteen MaaS Globalin kanssa. Voimme yhdessä kehittää liikkumisen palveluiden markkinoita ja ekosysteemiä, jotka mullistavat ihmisten pääsyn eri liikennemuotoihin ja edistävät myös DENSOn missiota rakentaa tulevaisuuden kestävää autoiluyhteiskuntaa, sanoo DENSO International Europen toimitusjohtaja Sadahiro Usui.

Nykyisistä osakkaista Transdev, Karsan Otomotiv Sanayii Ticaret AS ja Veho Oy Ab kasvattivat uudella sijoituskierroksella omistustaan MaaS Globalista.

– MaaS Globalin ensimmäisenä sijoittajana uskomme vahvasti Whimin olevan liikkumisen tulevaisuutta. Toivotamme uudet kumppanimme tervetulleiksi etsimään matkustajille todellista vaihtoehtoa auton omistamiselle, sanoo Transdevin toimitusjohtaja Thierry Mallet.

Tavoitteena helppo liikkuminen ympäri maailmaa

MaaS Global haluaa mullistaa liikkumisen maailmanlaajuisesti. Yrityksen Helsingin seudulla lanseeraama Whim-sovellus on maailman ensimmäinen liikkumispalvelu, jolla voi varata ja maksaa kaikki liikkumisen palvelut yhden sovelluksen avulla, kuukausimaksulla.

Odotukset kirkkaasti ylittäneen sijoituskierroksen myötä MaaS Global vie liikkumisen palvelut kansainvälisille markkinoille. Whim on jo testikäytössä Iso-Britanniassa Birminghamin alueella, ja myöhemmin tänä vuonna palvelu avataan myös Amsterdamin alueella. MaaS Globalin perustajan ja toimitusjohtajan Sampo Hietasen visiossa liikkuminen on saumatonta eri kaupungeissa ja niiden välillä.

– Voit liikkua tulevaisuudessa minne vain, milloin ja millä kulkuvälineellä tahansa ilman tarvetta sen omistamiseen. Tavoitteenamme on rakentaa globaali liikenteen roaming, jolla voi matkustaa vaikka Helsingistä Brysseliin yhtä sovellusta käyttämällä. Strategiset sijoitukset varmistavat sen, että olemme ensimmäisiä tässä liikkumisen vallankumouksessa, sanoo Hietanen.

Lisätietoja:

Sampo Hietanen, toimitusjohtaja, MaaS Global Oy
sampo.hietanen@maas.global, puh. +358 40 565 7688
www.maas.global, www.whimapp.com

Jonna Pöllänen, yhteistyöpäällikkö, MaaS Global Oy
jonna.pollanen@maas.global, puh. +358 50 337 9382
www.maas.global, www.whimapp.com

MaaS Global Oy on maailman ensimmäisen liikkumisoperaattori. Yritys toteuttaa Mobility as a Service (liikkuminen palveluna) -konseptia rakentamalla maailman ensimmäistä liikkumisen ekosysteemiä. Tavoitteena on parantaa liikenteen palvelutasoa yhdistämällä julkisen ja yksityisen liikenteen palvelut aina upouusista autoista takseihin, vuokra-autoihin, juniin, busseihin ja kaupunkipyöriin. Yrityksen Whim-liikkumispalvelu tarjoaa mahdollisuuden hoitaa kaikki päivittäiset liikkumistarpeesi yhden sovelluksen avulla, suoraan puhelimestasi. Palvelu kattaa paitsi matkojen suunnittelun ja reitit myös liput ja maksamisen.