PSD2 muutti app:issä maksamista

Lisännyt Whim • 12.01.2021

EU:n toinen maksupalveludirektiivi (PSD2) astui voimaan 1.1.2021 ja sen myötä mobiilissa ja verkossa maksaminen vaatii tietyissä tapauksissa asiakkaan vahvan tunnistautumisen. Käytännössä tämä tarkoittaa usein sitä, että maksutapahtuma tulee vahvistaa pankin verkkopankki- tai tunnistautumissovelluksella. Nämä vaiheet riippuvat kuitenkin pankistasi tai kortin myöntäjästä.

Tämä luo uuden suojakerroksen elektronisiin maksutapoihin ja suojaa käyttäjiä petoksilta, kalasteluilta ja luvattomilta rahansiirroilta. Vaikka maksamisesta voikin tulla jonkin verran aikaisempaa hitaampaa, turvallinen maksaminen on meille Whimillä välttämättömyys.

Varmistathan, että kausitilauksen uusiutumisen yhteydessä HSL 30 päivän kausilippu toimii normaalisti ennen kuin käytät mitään julkisia liikennevälineitä. Tilauksen uusiutumisen epäonnistuminen, mahdollisen vahvan sähköisen tunnistautumisen vaatimuksen johdosta, johtaa tilauksesi katkeamiseen. 

Jos tilauksesi uusiutuminen epäonnistuu ja tilauksesi on katkennut, tee haluamasi tilaus uudelleen sovelluksessa. Valitse Profiili > Tilaukseni > Muuta > valitse haluamasi Whim-tilaus > seuraa ohjeita, mukaanlukien vahva tunnistautuminen.

Lue lisää täältä