Maksa työmatka-edulla

Yksi Whimin yhteistyökumppaneista on Edenred. Edenred Finland on Suomen suurin työsuhde-etumaksuvälineiden tarjoaja, jonka valikoimiin kuuluvat muun muassa lounas-, liikunta- ja kulttuuriedut sekä työmatkaetu, jota voit hyödyntää myös Whimillä maksaessasi. Edenredin avulla työnantajat voivat tukea työmatkailua kätevästi ja verovapaasti aina 3400 euroon asti

Näin maksat Edenredillä

Edenredin työmatkaedulla voit maksaa vain siihen valittua tarkoitusta varten, jonka lisäksi kortti on henkilökohtainen. Vaikka Edenredin Ticket Transport® –työmatkakortti eroaa perinteisistä maksukorteista, se lisätään Whim-sovellukseen kuin muutkin maksutavat.

Lisätäksesi Ticket Transport® –työmatkakortin maksutavaksi, sinun tarvitsee vain ladata Whimin maksuton sovellus puhelimesi Google Playsta tai Applen App Storesta, käyttämästäsi laitteesta riippuen. Kun Edenredin työmatkakortti on käytössäsi, voit maksaa sillä Whimin tilauksia, joitain poikkeuksia lukuunottamatta. 

Edenredillä voit tilata: 

 • HSL 30 vrk kausilipun
 • Kaupunkipyöräkauden. 
 • HSL:n julkisen liikenteen kertaliput Whimin HSL 30 vrk kausilipulla (esim. Lisävyöhykeliput ja liput matka-alueesi ulkopuolella).

Edenredin Ticket Transport kortilla ei voi maksaa:

 • Taksimatkoja 
 • Autonvuokrausta
 • Kaupunkipyörän lisämaksuja, esim. sakkoja tai maksuja, jotka liittyvät matkoihin, jotka ovat pidempiä kuin 30 minuuttia.

Näitä varten voit lisätä Whim-sovellukseen erillisen maksukortin. Tarkista ajantasaiset käyttökohteet ja rajoitukset Whimin helpcenteristä, sivulta “Edenred maksutapana”.

Näin lisäät Ticket Transport® -korttisi WHIM -sovellukseen 

 1. Lataa WHIM -sovellus puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi – Google Play tai App Storesta.
 2. Avaa WHIM -sovellus ja mene “Profiili ja maksutavat” osaan profiilisivulla ja napsauta “Maksutavat”.
 3. Lisää Ticket Transport® -korttisi WHIM -sovellukseen.
 4. Edenredin työmatkaetukortti on nyt valmis käytettäväksi WHIM -sovelluksessa.

Whim toimii yhdessä myös Smartumin kanssa. Vuonna 1995 perustettu Smartum on kotimainen perheyritys, joka tarjoaa monipuolisia etuja, joilla työnantajat voivat tukea työntekijöitään ja heidän hyvinvointiaan. Smartumin tuotteisiin kuuluvat esimerkiksi liikunta- ja kulttuurisetelit sekä lounas- ja työmatkaetu. 

Näin maksat Smartumilla

Smartum työmatkaedun avulla voit maksaa kätevästi 

HSL:n 30 vuorokauden kausilippuja, joiden hinnat vaihtelevat vyöhykkeiden mukaan.

Pian voit maksaa myös: 

 • Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkauden 2021
 • Kymppilipun, joka on kymmenen etukäteen maksettua HSL-kertalippua (AB/BC vyöhyke) 

Toimin näin:

 1. Lataa WHIM -sovellus puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi – Google Play tai App Storesta.
 2. Täytä profiili ja lisää maksukortin tiedot, jotka vaaditaan tunnuksen aktivoimiseksi.
 3. Valitse haluamasi tilaus sekä oikea vyöhyke ja siirry maksamaan.
 4. Klikkaa “työmatkaetu”, ja valitse Smartum.
 5. Valitse tilauksen kesto ja klikkaa “Jatka maksamaan”. Sovellus ohjaa sinut Smartumin sisäänkirjautumiseen
 6. Kirjaudu sisään ja valitse tilaus, jonka haluat Smartumilla maksaa.
 7. Klikkaa “maksa”. Kun maksu on suoritettu, sinut ohjataan takaisin Whim sovellukseen.

ePassi on Whimin yhteistyökumppani, jonka kautta on mahdollista hyödyntää työmatkaetu liikkumispalveluihin. ePassi on suomalainen yritys, joka toimii myös Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. Työmatkaedun voit hyödyntää kätevästi kodin ja työpaikan väliseen matkustamiseen. ePassi käy henkilökohtaisten matkakorttien ja kausilippujen maksuvälineeksi mm. Whim-sovelluksessa, R-kioskeissa sekä HSL:n palvelupisteessä Helsingin Rautatietorilla. Työnantajan on mahdollista tarjota työmatkaetu joko palkanlisänä tai palkkaan sisällytettynä etuna.

Näin maksat ePassilla

 1. Lataa Whim sovelluskaupasta ja luo tunnus palveluun. Aktivoi tunnuksesi samalle puhelinnumerolle, joka on käytössäsi ePassissa – tunnukset yhdistetään sen perusteella.

Lataa Whim Androidille / Whim iOS:lle

 1. Liitä Whimin sovelluksessa asiakasprofiiliin myös maksukortti – siltä ei veloiteta maksua, mutta se vaaditaan tunnuksen aktivoimiseksi.
 2. Lataa tai avaa ePassin mobiilisovellus ja kirjoita hakuun ”whim”.

ePassi Androidille / ePassi iOS:lle

 1. Tee maksu etusaldollasi – voit käyttää maksamiseen liikunta- tai työmatkaedun saldoa!
 2. Klikkaa toimipiste ”Whim kaupunkipyörä liikuntaedulla” tai ”Whim kaupunkipyörä työmatkaedulla” ja valitse tuote ”Kaupunkipyöräkausi Helsinki-Espoo 2021”. Vahvista maksu.
 3. Bueno! Whim saa tiedon maksustasi ja lisää kaupunkipyörän käyttöösi 3-5 työpäivän aikana. Yhdistäminen tehdään puhelinnumeron perusteella, joten pidä huolta, että se on sama molemmissa palveluissa. Saat tiedon sähköpostilla, kun tilaus on lisätty Whimiin.

Lue lisää kaupunkipyöräkauden ostamisesta ePassilla 

Kausi- tai sarjalipun tilaajana saat uusitut WHIM -liikkumisedut* 1.4. alkaen.

 • JURO -yhteiskäyttöpyörillä 1 maksuton käyttökerta joka kuukausi (max. 30 min ajo)
 • Yksi veloitukseton päiväpassi (arvo 25 € / kerta) joka kuukausi Sofia 

Coworking-tilaan Helsingin sydämessä Senaatintorin laidalla (Kevätetu voimassa 1.4.-30.6.2021. Ei koske Sofia coworking-tilan vanhoja asiakkaita. Lähetämme lisäinfoa edun lunastamisesta myöhemmin). Olet ansainnut paremman etätyöpäivän!

 • Rajattomasti aina edullisia kiinteähintaisia 12,5 € (max 3 km ja max 10min) Taksi Helsingin taksimatkoja – luotettavasti, edullisesti ja hinta etukäteen tietäen myös iltaisin, öisin ja viikonloppuisin
 • Edulliset Hertz, Sixt ja Toyota Rent vuokra-autot alkaen 55 € /vrk (sisältää mm. alennetun omavastuun).
 • Voit käyttää Tierin ja VOIn sähköpotkulautoja kätevästi yhdellä ja samalla sovelluksella
 • Taksi Helsingin, Lähitaksin ja Menevän luotettavat normaalihintaiset taksit kaikki kätevästi yhdellä ja samalla sovelluksella. Näet aina matkan hinnan ja noutoaika-arvion etukäteen.

Tiesitkö, että kaikki matkasi ovat hiilineutraaleja.
Kompensoimme kaikki Whim-matkoista aiheutuneet päästöt! 

HSL:n AB ja BC -vyöhykkeiden kausilippu kuukaudeksi maksaa 62,70 €. Eri vyöhykkeet ja ajantasaiset hinnat löydät täältä. Voit käyttää Smartumin työmatkaetua myös pidempien 60 tai 90 päivän lippujen maksamiseen, jolloin tilaus uusiutuu automaattisesti 30 päivän välein. Ostamasi tilausjakson päättyessä myös tilaus katkeaa automaattisesti.

Ole huolellinen kausilippua maksaessasi, sillä maksun jälkeen ostosta ei voi peruuttaa eikä rahojen palautus ole mahdollista. Katso siis tarkkaan, että valitset oikean vyöhykkeen sekä keston kausilipullesi. On myös hyvä muistaa, että työmatkaetua ei voi käyttää taksikyytien maksamiseen tai auton vuokraamiseen. Sen sijaan voit käyttää etua kaupunkipyörällä ajamiseen. 

Lisää Whim-sovellukseesi maksukortti, muiden matkustusvälineiden maksua varten.

EU:n maksupalveludirektiivi ja vahva tunnistautuminen maksaessa

2021 alussa voimaan tulleen EU:n toisen maksupalveludirektiivin eli PSD2:n vuoksi mobiili- sekä verkkomaksaminen voi vaatia asiakkaan vahvan tunnistautumisen. Vaikka vahvan tunnistautumisen suorittaminen tuo yhden vaiheen lisää maksamiseen, se kuitenkin vahvistaa eri palveluiden käyttäjien sekä heidän pankkitietojensa turvaa. Uuden maksupalveludirektiivin myötä olet paremmin turvassa erilaisilta uhilta, kuten pankkitietojen urkinnalta ja luvattomilta rahansiirroilta.

PSD2:n seurauksena voit joutua suorittamaan vahvan tunnistautumisen eli todistamaan henkilöllisyytesi Whimillä maksaessasi. Se miten tunnistautuminen tapahtuu riippuu pankistasi. Voit tunnistautua esimerkiksi kirjautumalla verkkopankkiisi tai käyttämällä pankin omaa tunnuslukusovellusta.

Vahvaa tunnistautumista voidaan vaatia maksaessasi Whimin tilausta tai lisätessäsi uutta maksukorttia palveluun. Uuden direktiivin myötä kannattaa myös tarkistaa, että Whim-tilauksesi uusiutuu onnistuneesti. Jos vahva tunnistautuminen estää uusiutumisen, voit tehdä tilauksen uudelleen ja suorittaa tunnistautumisen pankistasi riippuvalla tavalla.

Jos haluat tutustua PSD2:en tarkemmin, voit lukea siitä lisää täältä.