Hyödynnä vuoden 2023 työmatkaetusi Whimissä!

Osta HSL 30 kausilippu Whimistä

Whimissä HSL 30 kausilipun maksutavaksi käy Epassi, Smartum, ja Edenred ja Kaupunkipyöräkauden voi maksaa Smartumilla tai Edenredillä. Tarjolla on toki myös muita maksuvaihtoehtoja, kuten pankki- ja luottokortit sekä Apple Pay.

Katso alempaa kuinka tilaat HSL 30 lipun Epassilla, Smartumilla, tai Edenredillä.

Kuinka käytät maksutapana työmatkaetua

Toimi näin:

 1. Lataa ilmainen Whim -sovellus puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi – Google Play/App Storesta tai päivitä sovellus uusimpaan versioon.
 2. Täytä profiili ja lisää maksukortin tiedot, jotka vaaditaan tunnuksen aktivoimiseksi.
 3. Klikkaa profiili-ikonista ja klikkaa ”Valitse ja tilaa”.
 4. Valitse HSL 30 tilaus.
 5. Valitse tarvitsemasi HSL-vyöhyke. (Pyydettäessä jatka HSL:n tunnistautumiseen)
 6. Klikkaa “työmatkaetu”, ja valitse Epassi. Valitse tilauksen kesto ja klikkaa “Jatka maksamaan”.
 7. Sovellus ohjaa sinut Epassin sisäänkirjautumiseen. Kirjaudu sisään.
 8. Valitse tilaus, jonka haluat Epassilla maksaa. Klikkaa “maksa”, ja kun maksu on suoritettu, sinut ohjataan takaisin Whim sovellukseen.
 9. Tilauksesi on nyt aktiivinen ja näkyvissä Whimin etusivulla. Mukavaa matkaa!

HSL:n AB ja BC -vyöhykkeiden kausilippu kuukaudeksi maksaa 62,70 €. Eri vyöhykkeet ja ajantasaiset hinnat löydät täältä. Voit käyttää Epassin työmatkaetua myös pidempien 60, 90, 120, 150 tai 180 päivän lippujen maksamiseen, jolloin tilaus uusiutuu automaattisesti 30 päivän välein. Ostamasi tilausjakson päättyessä myös tilaus katkeaa automaattisesti.

Varmistathan, että olet valinnut kausilipullesi oikean vyöhykkeen ja keston, sillä maksua ei voi peruuttaa tai palauttaa.

Toimi näin:

 1. Lataa ilmainen Whim -sovellus puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi – Google Play/App Storesta tai päivitä sovellus uusimpaan versioon.
 2. Täytä profiili ja lisää maksukortin tiedot, jotka vaaditaan tunnuksen aktivoimiseksi.
 3. Klikkaa profiili-ikonista ja klikkaa ”Valitse ja tilaa”.
 4. Valitse HSL 30 tilaus.
 5. Valitse tarvitsemasi HSL-vyöhyke. (Pyydettäessä jatka HSL:n tunnistautumiseen)
 6. Klikkaa “työmatkaetu”, ja valitse Smartum. Valitse tilauksen kesto ja klikkaa “Jatka maksamaan”.
 7. Sovellus ohjaa sinut Smartumin sisäänkirjautumiseen. Kirjaudu sisään.
 8. Valitse tilaus, jonka haluat Smartumilla maksaa. Klikkaa “maksa”, ja kun maksu on suoritettu, sinut ohjataan takaisin Whim sovellukseen.
 9. Tilauksesi on nyt aktiivinen ja näkyvissä Whimin etusivulla. Mukavaa matkaa!

Smartum työmatkaedun avulla voit maksaa kätevästi: 

 • Kaupunkipyöräkauden 2023 sekä HSL:n 30 vuorokauden kausilippuja, joiden hinnat vaihtelevat vyöhykkeiden mukaan.

Pian voit maksaa myös:

 • Kymppilipun, joka on kymmenen etukäteen maksettua HSL-kertalippua (AB-vyöhyke)

HSL 30 AB- ja BC-vyöhykkeen kausilippu maksaa 62,70 €. Tarkista eri vyöhykkeet ja ajantasaiset hinnat täältä. Voit käyttää Smartumin työmatkaetua myös pidempien 60, 90, 120, 150 tai 180 päivän lippujen maksamiseen, jolloin tilaus uusiutuu automaattisesti 30 päivän välein. Ostamasi tilausjakson päättyessä myös tilaus katkeaa automaattisesti.

Varmistathan, että olet valinnut kausilipullesi oikean vyöhykkeen ja keston, sillä maksua ei voi peruuttaa tai palauttaa.

Näin lisäät Ticket Transport® -korttisi WHIM -sovellukseen 

 1. Lataa ilmainen Whim -sovellus puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi – Google Play tai App Storesta.
 2. Siirry profiiliin etusivun vasemman yläkulman profiili-ikonista profiili ja klikkaa “Profiili ja maksutavat” ja “Maksutavat”.
 3. Lisää Ticket Transport® -korttisi Whim -sovellukseen.
 4. Edenredin työmatkaetukortti on nyt valmis käytettäväksi Whimissä.

Edenredillä voit tilata: 

 • Kaupunkipyöräkauden 2023
 • HSL 30 vrk kausilipun
 • HSL:n julkisen liikenteen kertaliput Whimin HSL 30 vrk kausilipulla (esim. Lisävyöhykeliput ja liput matka-alueesi ulkopuolella).
 • Kertaliput kaikille vyöhykkeille.
 • Kymppilipun, joka on kymmenen kertalipun paketti (Voimassa 90pv).

Edenredin Ticket Transport kortilla ei voi maksaa:

 • Taksimatkoja
 • Autonvuokrausta
 • Kaupunkipyörän lisämaksuja, esim. sakkoja tai maksuja, jotka liittyvät matkoihin, jotka ovat pidempiä kuin 30 minuuttia.

Näitä varten voit lisätä Whim-sovellukseen erillisen maksukortin. Tarkista ajantasaiset käyttökohteet ja rajoitukset Whimin helpcenteristä, sivulta “Edenred maksutapana”.

HSL 30 AB- ja BC-vyöhykkeen kausilippu maksaa 62,70 €. Tarkista eri vyöhykkeet ja ajantasaiset hinnat täältä. Tilaus uusiutuu automaattisesti.

Esimerkki: Maksa Smartumilla Whimissä

 • 1. Etusivulta profiiliin pääset klikkaamalla vasemman yläkulman profiili-ikonia. Sitten valitse ”Tilauksesi odottaa!”.
 • 2. Valitse HSL 30 vrk kausilippu.
 • 3. Klikkaa “työmatkaetu”, ja valitse Smartum. Valitse tilauksen kesto ja klikkaa “Jatka maksamaan”.
  • 4. Sovellus ohjaa sinut Smartumin sisäänkirjautumiseen. Kirjaudu sisään.
  • 5. Valitse tilaus, jonka haluat Smartumilla maksaa. Klikkaa “maksa”.
  • 6. Kun maksu on suoritettu, sinut ohjataan takaisin Whim sovellukseen. Tilauksesi on nyt aktiivinen ja näkyvissä Whimin etusivulla. Mukavaa matkaa!

   Hallinnoi maksutapojasi ja tilauksiasi

   Voit tehdä muutoksia valitsemaasi maksutapaan Whim-sovelluksessa siirtymällä ”Profiili ja maksutavat” -osioon. Voit lisätä uuden maksutavan Whim-tilauksiesi maksamiseen, muuttaa oletusmaksutapaa tai poistaa sen. Muista, että et voi uusia Whim-tilaustasi ilman kelvollista maksutapaa.

   HSL 30 Whim-tilaus uusiutuu automaattisesti. Jos haluat peruuttaa tilauksen, sinun on tehtävä se ennen seuraavaa uusiutumista. Suosittelemme, että teet kaikki muutokset hyvissä ajoin, vähintään päivää ennen kuin tilauksesi uusitaan automaattisesti. Tilausta ei kuitenkaan voi peruuttaa sen uusiutumisen jälkeen. Tämä tarkoittaa, että oletusmaksutapaasi veloitetaan aina tilauksen uusiutuessa.

   Huomioi myös valitsemasi maksutavan saldo maksua tehdessäsi. Joissakin tapauksissa maksutapaa voidaan veloittaa vain, jos sillä on tarpeeksi rahaa koko summalle. Jos saldo ei riitä, koko summa maksetaan toisella lisäämälläsi maksutavalla.

   Kausi- tai sarjalipun tilaajana saat käyttöösi myös mahtavat Whim-edut

   Jopa 35% edullisemmat Taksi Helsingin hinnat

   Vuokra-auto alk. 19,90 €/päivä (30 päivän vuokra), 55 €/24h

   Lue lisää Whim-eduista.

   2021 alussa voimaan tulleen EU:n toisen maksupalveludirektiivin eli PSD2:n vuoksi mobiili- sekä verkkomaksaminen voi vaatia asiakkaan vahvan tunnistautumisen. Vaikka vahvan tunnistautumisen suorittaminen tuo yhden vaiheen lisää maksamiseen, se kuitenkin vahvistaa eri palveluiden käyttäjien sekä heidän pankkitietojensa turvaa. Uuden maksupalveludirektiivin myötä olet paremmin turvassa erilaisilta uhilta, kuten pankkitietojen urkinnalta ja luvattomilta rahansiirroilta.

   PSD2:n seurauksena voit joutua suorittamaan vahvan tunnistautumisen eli todistamaan henkilöllisyytesi Whimillä maksaessasi. Se miten tunnistautuminen tapahtuu riippuu pankistasi. Voit tunnistautua esimerkiksi kirjautumalla verkkopankkiisi tai käyttämällä pankin omaa tunnuslukusovellusta.

   Vahvaa tunnistautumista voidaan vaatia maksaessasi Whimin tilausta tai lisätessäsi uutta maksukorttia palveluun. Uuden direktiivin myötä kannattaa myös tarkistaa, että Whim-tilauksesi uusiutuu onnistuneesti. Jos vahva tunnistautuminen estää uusiutumisen, voit tehdä tilauksen uudelleen ja suorittaa tunnistautumisen pankistasi riippuvalla tavalla.

   Jos haluat tutustua PSD2:en tarkemmin, voit lukea siitä lisää täältä.

   Epassi on yksi Whimin yhteistyökumppaneista, jonka avulla voit käyttää työmatkaetua liikkumispalvelujen maksamiseen. Epassi on suomalainen yritys, joka toimii Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa.

   Voit käyttää heidän työmatkaetuaan vaivattomasti matkustamiseen kodin ja työpaikan välillä. Epassilla voi ostaa matkakortteja ja kausilippuja omaan käyttöön esimerkiksi Whim-sovelluksesta, R-Kioskeista ja HSL:n palvelupisteestä Helsingin Rautatientorilla. Työnantajat voivat tarjota työmatkaetua joko palkan lisäksi tai työntekijän palkkaan kuuluvana etuna.

   Yksi Whimin yhteistyökumppaneista on Edenred. Edenred Finland on Suomen suurin työsuhde-etumaksuvälineiden tarjoaja, jonka valikoimiin kuuluvat muun muassa lounas-, liikunta- ja kulttuuriedut sekä työmatkaetu, jota voit hyödyntää myös Whimillä maksaessasi. Edenredin avulla työnantajat voivat tukea työmatkailua kätevästi ja verovapaasti aina 3400 euroon asti

   Edenredin työmatkaedulla voit maksaa vain siihen valittua tarkoitusta varten, jonka lisäksi kortti on henkilökohtainen. Vaikka Edenredin Ticket Transport® –työmatkakortti eroaa perinteisistä maksukorteista, se lisätään Whim-sovellukseen kuin muutkin maksutavat.

   Lisätäksesi Ticket Transport® –työmatkakortin maksutavaksi, sinun tarvitsee vain ladata Whimin maksuton sovellus puhelimesi Google Playsta tai Applen App Storesta, käyttämästäsi laitteesta riippuen. Kun Edenredin työmatkakortti on käytössäsi, voit maksaa sillä Whimin tilauksia, joitain poikkeuksia lukuunottamatta.

   Whim toimii yhdessä myös Smartumin kanssa. Vuonna 1995 perustettu Smartum on kotimainen perheyritys, joka tarjoaa monipuolisia työsuhde-etuja, joilla työnantajat voivat tukea työntekijöitään ja heidän hyvinvointiaan. Smartumin tuotteisiin kuuluvat liikunta- ja kulttuurietu, lounasetu, hierontaetu ja työmatkaetu.