MaaS Global julkistaa 11 miljoonan euron lisärahoituksen

Lisännyt Whim • 25.08.2021

Lisärahoitus mahdollistaa johtavan mobility-as-a-service -alustan keskittymisen uudenlaisten ansaintamallien kehittämiseen ja laajenemisen uusille markkinoille.

Maailman johtava liikkumista palveluna tarjoava alusta ja palkitusta Whim-applikaatiostaan tunnettu MaaS Global siirtyy nyt uuteen kasvu- ja kehitysvaiheeseen saatuaan 11 miljoonan lisärahoituksen Series B -rahoituskierroksella. Lisärahoituksen takana ovat uudet ja olemassa olevat sijoittajat.

MaaS Global on kehittänyt monimodaalisen alustan, joka tarjoaa aidon liikkuminen palveluna -kokemuksen sekä mahdollistaa jatkuvat tilaukset. Yrityksen missiona on mullistaa globaali kuljetusala, jonka odotetaan kasvavan 7,6 miljardiin euroon vuoteen 2030 mennessä. MaaS Global edistää kestävää liikkumista kaupungeissa ja ihmisten liikkumisen vapautta. Yrityksen kehittämä Whim-applikaatio on tällä hetkellä käytössä useilla Euroopan ja Aasian markkinoilla ja tulossa on myös uusia lanseerauksia.

”Olemme erittäin ylpeitä sijoittajien vahvasta tuesta, jonka saimme osana tätä laajennuskierrosta. Tämä antaa meille lisää uskottavuutta MaaS-kentällä maailmanlaajuisesti, vahvistaa asemaamme MaaS-alan edelläkävijänä ja valmistaa meitä skaalautumaan edelleen,” sanoo MaaS Globalin toimitusjohtaja ja perustaja Sampo Hietanen.

Uudet investoinnit auttavat MaaS Globalia varmentamaan MaaS-liiketoimitamallin pitkän aikavälin elinkelpoisuuden laajemmassa mittakaavassa sekä lieventämään COVID-pandemian lyhyen aikavälin vaikutusta liiketoimintaan. Liikkuvuuden äkillinen pysähtyminen pandemian aikana ymmärrettävästi vaikutti liikennesektoriin maailmanlaajuisesti.

MaaS Global on pystynyt vastaamaan poikkeukselliseen tilanteeseen jatkuvasti uusia palveluita kehittämällä. Uusi rahoitus antaa MaaS Globalille mahdollisuuden lisätä sekä B2B että B2C -palvelutarjontaansa, laajentaa uusille markkinoille ja omaksua yhä aktiivisemman roolin koko MaaS -alan vahvistamisessa – kuten Wondon toukokuussa 2021 julkistettu hankinta osoitti.

Uudella rahoituskierroksella Ferrovial ja Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) liittyivät sijoittajaryhmään, ja samalla jo tutut sijoittajat, mukaan lukien NordicNinja ja Mitsui Fudosan, osallistuivat kierrokseen. Tämä Series B -lisärahoitus täydentää 29,5 miljoonan euron alkuperäistä kierrosta, joka julkistettiin marraskuussa 2019, ja se nostaa tähän mennessä kerätyt investoinnit 65 miljoonaan euroon. MaaS Globalin taloudellisena neuvonantajana yrityskaupassa toimi NOR Capital. 

Tiedustelut: Johanna Sippo, Head of Communications, press@whimapp.com

MaaS Global ja Whim

Vuonna 2015 perustettu MaaS Global on maailman ensimmäinen MaaS (Mobility as a Service eli liikkuminen palveluna) -yritys. MaaS Global lanseerasi marraskuussa 2017 uudenlaisen Whim-liikkumissovelluksen, jolla on tehty jo yli 16 miljoonaa matkaa. Whimin avulla voi käyttää kaikkia tuttuja liikkumismuotoja helposti yhdellä sovelluksella. Whim on tällä hetkellä saatavilla useilla markkinoilla Euroopassa sekä Aasiassa.

MaaS Globalin osakkeenomistajia ovat mm. Mitsui Fudosan, NordicNinja, BP Ventures, Mitsubishi Corporation Toyota Financial Services, Swiftcom, Karsan Otomotiv, Transdev, Aioi Nissay Dowa, Denso ja Veho. Whim-sovellus on saatavilla Google Play -kaupassa ja Apple App Storessa.