Limen sähköpotkulaudat nyt Whimissä Helsingissä

Lisännyt Whim • 21.07.2022
lime whimissä helsingissä

Sähköpotkulaudoistaan ja muista jaetuista kulkuvälineistään tunnetun Limen ja liikkumissovellus Whimin yhteistyö jatkuu, kun Limen valko-vihreät sähköpotkulaudat tulevat Whimin valikoimaan Helsingissä. Aiemmin tänä kesänä yrityksen sähköpotkulaudat lisättiin sovelluksen valikoimaan Antwerpenissä, ja tänään kaikki Helsingin kaduilta löytyvät Limen sähköpotkulaudat voi vuokrata Whimin kautta ja yhdistellä niitä useiden sovelluksen tarjoamien liikkumisvaihtoehtojen kanssa.

Koronapandemia on muuttanut matkustustottumuksiamme rajusti ja pakottanut meidät ajattelemaan jokapäiväistä liikkumistamme uudesta näkökulmasta. Vaihtoehtoiset liikkumismuodot ovat auttaneet varmistamaan, että pääsemme määränpäähämme ajallaan, ja koko ajan kasvavan liikennevälineiden määrän ansiosta sopiva kulkuväline löytyy aina. Etenkin sähköpotkulaudat sekä kaupunkipyörät ovat olleet suosittuja, ja kysyntä jatkaa kasvuaan. Pääkaupunkiseudulla juuri sähköpotkulaudat ovat kesäaikaan yksi käytetyimmistä liikkumismuodoista. Liikkumissovellus Whimillä on jo useampi sähköpotkulautamerkki valikoimassaan, ja nyt myös helposti tunnistettavat Limen valko-vihreät menopelit löytyvät sovelluksesta. Tämän yhteistyön avulla Whim haluaa tehdä matkan suunnittelusta, varaamisesta ja maksamisesta käyttäjilleen entistä helpompaa.

Limen ja Whimin yhteistyötä on odotettu innolla. Ensimmäisenä sähköpotkulaudat lisättiin Whimin valikoimaan Antwerpenissä tänä kesänä, ja nyt kun mukana on myös Helsinki, seuraava askel on lisätä sähköpotkulaudat sovelluksen valikoimaan Sveitsin Baselissa, Winterthurissä ja Zürichissä. Helsingissä liikkuvat voivat nyt käyttää kolmen eri palveluntarjoajan sähköpotkulautoja yhdellä sovelluksella, ja tämä yhteistyö avaa sekä uusia mahdollisuuksia muiden liikennevälineiden lisäämiselle Whimiin että tekee matkustamisesta helpompaa. Käyttäjien ei tarvitse enää ladata uutta sovellusta tai ostaa erillisiä lippuja uudessa kaupungissa matkustaessaan vaan sen sijaan he voivat käyttää samaa sovellusta kaikkialla missä Whim on käytössä.

Helsingin seutu on ollut Whimille erinomainen paikka testata sovellusta, saada palautetta käyttäjiltä ja tehdä siitä juuri sellainen kuin he tarvitsevat liikkuessaan kaupungissa, jossa olemassa oleva infrastruktuuri ja uudenaikainen lainsäädäntö tukevat julkisten ja jaettujen kulkumuotojen käyttöä. Tuoreen data-analyysin mukaan Helsingin julkisen liikenteen käyttäjät hyödyntävät matkaketjujen rakentamisen mahdollisuutta eniten: datasta selviää, että julkisen liikenteen käyttäjät yhdistävät usein mikroliikkumisvaihtoehtoja julkisiin liikennevälineisiin. Esimerkiksi 30,5 % käyttäjistä yhdistää julkisen liikenteen ja sähköpotkulaudat*. Tämä osoittaa, että mikroliikkumisvaihtoehtojen lisääminen kasvattaa julkisen liikenteen käyttöä ja myös auttaa ratkaisemaan ensimmäisen ja viimeisen mailin –haasteen.

“Korona on pakottanut meidät ajattelemaan liikkumistamme, ja mikroliikkumisvaihtoehdot selkeästi vastaavat tarpeeseen, joka ei kenties ollut olemassa ennen pandemiaa. Muutama vuosi sitten sähköpotkulaudat olivat hauskoja ja siistejä liikkumismuotoja, ja sitä ne ovat edelleen, mutta ne myös auttavat käyttäjiä pääsemään pysäkiltä lopulliseen päämääräänsä, siis ratkaisemaan päänvaivaa aiheuttavan ensimmäisen ja viimeisen mailin –haasteen. Sähköpotkulaudoista on tullut elintärkeitä, ja olemme tyytyväisiä, että voimme tarjota käyttäjillemme enemmän vaihtoehtoja ja tätä kautta vähentää yksityisautojen määrää,” sanoo Jarkko Jaakkola MaaS Globalin (Whim) Suomen maajohtaja.

“Whimistä on tullut pääkaupunkiseudun liikkujien ykkössovellus. Olemme erittäin innoissamme tästä uudesta kumppanuudesta ja mahdollisuudesta tarjota kestävämpiä ja turvallisempia liikkumisvaihtoehtoja Whimin käyttäjille. Rohkaisemalla ihmisiä vähentämään auton käyttöä pääsemme lähemmäs tavoitettamme luoda kaupunkeja, joissa ihmiset tulevat ennen koneita. Pääkaupunkiseudun käyttäjät ovat ottaneet sähköpotkulaudat erinomaisesti käyttöönsä, ja julkistimme hetki sitten Helsingissä uusimman Gen4-mallimme, joka vastaa tähän tarpeeseen. Gen4 tarjoaa mutkattomamman ja kestävämmän kokemuksen, ja samaan aikaan se edistää turvallista liikkumista. Olemme varmoja, että Whimin käyttäjät tulevat nauttimaan lukuisista eduista, joita nämä mallit tarjoavat,” lisää Fredrik Timell, Limen Pohjoismaiden Senior Public Affairs Manager.

*Voi/Whim data-analyysi 2022

Lime

Limen missio on rakentaa liikkumisen tulevaisuutta joka on yhteiskäyttöinen, edullinen ja vähäpäästöinen. Lime on maailman suurin yhteiskäyttöisten sähköajoneuvojen vuokraaja, joka operoi sähköpyöriä, sähköpotkulautoja ja mopoja jolla voi kätevästi taittaa alle 8 kilometrin matkoja. Lime on valittu Time -lehden 100 vaikutusvaltaisimman yrityksen joukkoon 2021, ja Limellä on tehty yli 250 miljoona matkaa yli 175:ssä kaupungissa viidessä maanosassa kannustamalla uutta sukupolvea kohti päästöttömämpää liikkumista.

Lue lisää li.me

MaaS Global ja Whim

Suomalaislähtöinen MaaS Global on maailman johtava MaaS (Mobility as a Service eli liikkuminen palveluna) –yritys. Se tarjoaa houkuttelevan vaihtoehdon yksityisautolle yhdistämällä kaikki eri kulkumuodot yhteen helposti käytettävään sovellukseen. Yrityksen vuonna 2017 lanseeraama palkittu Whim-sovellus on saatavilla useilla markkinoilla Euroopassa ja Aasiassa.

MaaS Global on perustettu 2015 ja sen pääkonttori on Helsingissä. Yritys on kerännyt investointeja 65 miljoonan euron arvosta, ja sitä tukevat useat strategia- ja taloussijoittajat. Whim-sovellus on ladattavissa Google Play Kaupasta ja Applen App Storesta.

whimapp.com