Sähköpotku- lauta kätevästi käyttöösi Whimillä

Kolmen palveluntarjoajan potkulaudat yhdessä ja samassa sovelluksessa

Whimin kautta voit käyttää potkulautoja kolmelta eri palveluntarjoajalta. Jokaisella näistä on runsaasti potkulautoja ja löydätkin niitä helposti katukuvasta alueilla, joissa ne toimivat. TIER-potkulautoja löydät Suomessa seuraavilta paikkakunnilta: Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Vaasa, Joensuu, Lappeenranta, Seinäjoki, Nokia, Kokkola ja Raisio. Voi on toiminnassa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Oulussa, Jyväskylässä ja Lahdessa. Lime-potkulaudat ovat käytössä Helsingissä.

Sähköpotkulaudan käyttöönotto Whimin kautta

Whimin sovelluksesta näet kartasta lähimpien sähköpotkulautojen sijainnit ja voit kätevästi tarkistaa myös muut liikkumisvaihtoehdot. Voit siis unohtaa sovellusten ja sivustojen välillä selailun valitessasi tarpeeseesi soveltuvaa kulkupeliä.

Potkulaudan käyttöönotto onnistuu kahdella tavalla. Mikäli et ole potkulaudan välittömässä läheisyydessä voit hakea lähimmän potkulaudan sovelluksen Potkulaudat-osiosta. Saat vapaan potkulaudan käyttöösi, joko skannaamalla potkulaudan ohjaustangossa olevan QR-koodin kamerallasi tai painamalla valitsemalla potkulauta sovelluksesta ja painamalla “Ota potkulauta käyttöön”-painiketta.

Muistathan tutustuthan sovelluksesta löytyviin turvallisuusohjeisiin ennen potkulaudan käyttöönottoa.

Sähköpotkulaudan palauttaminen

Potkulaudan palautus hoituu kätevästi pysäköimällä potkulauta sen toiminta-alueella paikkaan, jossa se ei häiritse muuta liikennettä. Pysähtymisen jälkeen varmistat kartalta, että et ole punaiseksi merkityllä alueella, minkä jälkeen napautat kohdasta “Lopeta ajo”. Tämän jälkeen näet vielä sovelluksesta ajon tiedot.

Lisätietoja eri sähköpotkulautojen käytöstä:

Miksi kannattaa käyttää sähköpotkulautaa Whimin kautta?

  • Whim-sovellus toimii MaaS, eli Mobility as a Service, -palveluna, joka yhdistää lukuisia eri liikkumismuotoja yhteen sovellukseen ilman käyttäjälle kertyviä ylimääräisiä kustannuksia. Hoidat siis julkisen liikenteen, kaupunkipyörien ja sähköpotkulautojen käytön sekä taksien tilaukset, auton vuokraukset ja kaikki näihin liittyvät maksut tarpeesi mukaan kätevästi yhdellä sovelluksella.
  • Hoidat kaikki sähköpotkulaudan käyttöön liittyvät toimet suoraan Whimin kautta ja pystyt samalla halutessasi näppärästi tarkistamaan muutkin liikkumiseen liittyvät vaihtoehdot.
  • Kuukausitilauksemme ja pakettimme on pyritty muokkaamaan käyttäjien erilaisia tarpeita silmällä pitäen. Tutustu erilaisiin liikkumisen tilauksiin ja paketteihin sekä Whim-etuihin.
  • Sovelluksemme toimii kansainvälisesti ja laajennamme jatkuvasti uusiin kaupunkeihin. Voit siis käyttää Whimiä myös reissatessa.