Helsingin & Espoon kaupunki-
pyöräkausi 2023 Whimistä!

City Bike Helsinki Whim

Kaupunkipyörät ovat paras tapa liikkumiseen keväästä aina pitkälle syksyyn! Käytä kaupunkipyöriä Whimillä Helsingissä ja Espoossa ajalla 1.4.-31.10.2023. Käytössäsi on noin 4600 pyörää ja 460 asemaa ympäri Helsinkiä ja Espoota. Hanki 2023 Kaupunkipyöräkausi Whimillä ja näet aina kaikki käytössä olevat asemat ja niiden ajantasaisen pyörätilanteen. Kaikki pyöräasemat eivät välttämättä ole käytössä heti uuden kauden alussa. Pyöräasemat pystytetään heti, kun lumitilanne sen sallii.

Kaupunkipyörien käyttö Whimissä on helppoa ja kätevää:

  • Rajaton määrä veloituksettomia enintään 30 minuutin ajoja*
  • Näet pyörien reaaliaikaisen saatavuuden sovelluksessa
  • Pyöräilijätunnuksesi ja PIN-koodisi ovat samat koko kauden ajan
  • Jos käytössäsi on Edenredin tai Smartumin työmatkaetu, voit käyttää sitä myös Kaupunkipyöräkauden ostamiseen

* Jokaiselta ylimenevältä alkavalta 30 minuutilta veloitetaan 1€ lisämaksu. Maksimikäyttöaika on yhteensä korkeintaan 5 tuntia. Mikäli maksimikäyttöaika ylittyy, kortiltasi veloitetaan 80€ myöhästymismaksu.

Miksi kannattaa ostaa Kaupunkipyöräkausi?

Voit pyöräillä veloituksetta enintään 30 minuutin ajoja niin usein kuin haluat, koko kauden ajan. Ensimmäisen 30 minuutin jälkeen maksat normaalitaksan mukaisesti 1€/30 min (maksimikäyttöaika kokonaisuudessan enintään 5 tuntia). Yleensä puoli tuntia riittää vallan mainiosti paikasta toiseen siirtymiseen kaupungilla. Voit toki pysähtyä matkallasi mihin haluat, muuallekin kuin pyöräasemille, ja myös jättää pyöräsi välillä parkkiin. Sekä välipysähdys että pyörän palautus onnistuvat helposti seuraamalla pyörän näytön ohjeita.

Jos sinulla on kiire, kaupunkipyörät ovat usein ylivertaisen nopea vaihtoehto muihin liikkumisvälineisiin verrattuna. Aloittaaksesi ajon, käytä Whimistä saamaasi pyöräilijätunnusta ja PIN-koodia. Seuraavaksi kannattaa nopeasti tarkistaa valitsemasi pyörän kunto: toimivatko jarrut, onko satula sopivalla korkeudella. Sitten vain hyppäät pyörän selkään ja matkasi alkaa.

Käytä Whimiä löytääksesi lähimmän aseman ja vapaana olevat pyörät. Kaupunkipyörien suosiosta johtuen asemat saattavat joskus olla tyhjiä. Välttääksesi pettymykset, tarkista Whimistä pyörien reaaliaikainen saatavuus ja suuntaa oikealle asemalle. Jos asema on täynnä palauttaessasi pyörää, voit lukita sen kiinni toiseen pyörään tai vaihtoehtoisesti sopivaan tolppaan tai vastaavaan korkeintaan 20 metrin etäisyydelle asemasta.

Whimin käyttäjänä saat käyttöösi myös:

  • Sekä VOIn että Tierin sähköpotkulaudat kätevästi yhdessä sovelluksessa
  • Erilaisia HSL-lippuvaihtoehtoja: kertaliput, Whim Kymppiliput, 30 päivän normaali- ja opiskelijaliput
  • Helpon tavan tilata takseja luotettavilta toimijoilta (Taksi Helsinki, Lähitaksi and Menevä). Saat aina etukäteen tiedon hinnasta ja auton arvioidusta saapumisajasta.
  • Vuokra-autot Hertziltä ja Toyota Rentiltä.

Lataa Whim saadaksesi kaupunkipyörät ja paljon muuta yhdellä sovelluksella!