JURO-pyörillä liikut kätevästi Helsingissä

JURO-yhteiskäyttöpyörät

JURO on suomalainen yhteiskäyttöpyöriä tarjoava yritys, jonka palvelu on käytettävissäsi Helsingissä Whim-sovelluksella. 

JURO-pyörien käyttäminen ja palauttaminen on hyvin helppoa, sillä pyörillä ei ole tarkkoja nouto- ja palautuspisteitä. Sinun tarvitsee vain etsiä sovelluksen kartalta lähin JURO-pyörä, avata lukko suoraan sovelluksesta ja aloittaa ajaminen. JUROn voit jättää mihin tahansa, jossa se ei ole muiden tiellä ja josta seuraavan käyttäjän on helppo hypätä pyörän kyytiin.

Sen lisäksi, että JURO vähentää autoliikennettä, sen pyörien lukot toimivat aurinkoenergialla. JURO on siis ympäristöystävällinen vaihtoehto, kun haluat päästä paikasta toiseen helposti ja nopeasti. 

JURO tekee hyvää ympäristölle, mutta sen vastuullisuus näkyy myös eri tahojen kanssa tehtävässä yhteistyössä. JURO-pyöriä käyttämällä olet mukana tukemassa esimerkiksi Asenne ry:n toimintaa, joka tekee työtä vähävaraisten sekä syrjäytymisriskissä olevien lasten ja nuorten harrastustoiminnan puolesta. 

JURO-pyörien käyttäminen

Ennen JURO-pyörän satulaan nousemista sinun täytyy olla vähintään 18-vuotias ja sinulla tulee olla Whimin sovellus käytössäsi matkan aloittamista ja maksamista varten. Kypärän käyttäminen ei ole pakollista, mutta erittäin suositeltavaa.

Kun haluat aloittaa JURO-pyörällä ajon, etsi lähin vapaa pyörä sovelluksen kartalta. Kun olet löytänyt sopivan pyörän, lue pyörän QR-koodi, jolloin aurinkovoimalla ladattu lukko aukeaa. JUROlla ajamiseen liikenteessä pätevät samat tutut säännöt kuin tavallisella polkupyörällä liikkuessa. Ota siis huomioon muut pyöräilijät, autot sekä jalankulkijat ja noudata nopeusrajoituksia. 

Hinnoittelu JUROlla ajamiseen määräytyy joko kiinteästi matkan pituuden tai päivälipun mukaan. Jokainen alkava 30 minuutin ajo maksaa 1,5 € ja hinta peritään ajon päätyttyä kätevästi suoraan sovelluksen välityksellä. Mikäli tilaat 5€ päivälipun pyöräilet rajattomasti enintään 30 minuutin matkoja 24 tunnin ajan. Tilaamalla HSLn kausilipun, Kymppilipun tai kaupunkipyöräkauden saat kausilipun ajaksi Whim-etuna yhden ilmaisen maks. 30 min. JURO-matkan kuukaudessa.

Kun olet päässyt perille, tarkasta sovelluksen kartalta minne on sallittua pysäköidä. JURO-pyörille ei ole omia telineitä pysäköintiä varten, vaan voit jättää ne sopivalle paikalle, jossa pyörä ei ole muiden tiellä tai kulkuväylien tukkeena. Ota myös huomioon pyörän seuraava käyttäjä, jotta hänen on mahdollisimman helppoa ottaa pyörä käyttöön.

Hyviä syitä käyttää JURO-pyöriä:

  • JURO on kätevä ja vaivaton tapa kulkea kaupungissa, jonka lisäksi käytön aloittaminen ja pyörän palauttaminen on tehty niin helpoksi kuin mahdollista. JURO-pyörät siirretään iltaisin ja öisin sinne, missä ihmiset niitä eniten tarvitsevat, joten löydät pyörän helposti missä päin kaupunkia sitä tarvitsetkaan.
  • Maksat pyörän käyttämisestä kiinteän hinnan jokaisesta alkavasta puolituntisesta. Hinta veloitetaan suoraan sovelluksesta, jonka lisäksi voit myös navigoida ja etsiä vapaita pyöriä sovelluksen avulla. 
  • JURO on ympäristöystävällinen kulkuväline, jonka lukitus toimii päästöttömästi aurinkoenergialla. JURO on tekemässä hyvää myös tukemalla arvokasta hyväntekeväisyystoimintaa.
  • JURO on suomalainen ja luotettava yritys, johon saat helposti yhteyden ongelmien ja vikatilanteiden ilmetessä. Voit olla yhteydessä heihin myös kehitysehdotuksiin ja muihin ideoihin liittyen asiakaspalvelun kautta.

Muistathan että JURO-pyörien lisäksi Whimin käyttäjillä on käytössään monia muita etuja ja liikkumismuotoja, joista voit lukea lisää kaupungista riippuen, joko Helsingin tai Turun tilaussivulta.

Mikäli sinulle jäi vielä kysymyksiä JUROn käytöstä Whimin sovelluksessa, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme sovelluksen tai helpcenterin kautta. Jos kysymys ei koske Whimin sovellusta vaan kohdistuu JUROon tai polkupyörien käyttöön yleisesti, suosittelemme olemaan yhteydessä JUROn asiakaspalveluun.