HSL:n julkisen liikenteen lipun ostaminen Whimillä

Whimillä ostat lipun pääkaupunkiseudulla matkustaessasi niin julkisen liikenteen bussilla, junalla, metrolla, raitiovaunulla kuin myös Suomenlinnan lautalla. Voit ostaa yksittäisiä lippuja tai vuorokausilippuja, tai valita tarjolla olevista kausi- ja sarjalipuista joissa käytössäsi on myös erilaiset Whim-edut.

Whimin kausi- ja sarjaliput ja niiden sisältämät edut

Kun ostat HSL 30 päivän kausilipun, Kaupunkipyöräkauden tai Kymppilipun, saat tilauksesi voimassaolon ajaksi käyttöösi 1.4.2021 alkaen myös seuraavat uusitut Whim-edut:

 • JURO -yhteiskäyttöpyörillä 1 maksuton käyttökerta joka kuukausi (max. 30 min ajo)
 • Yksi veloitukseton päiväpassi (arvo 25 € / kerta) joka kuukausi Sofia Coworking-tilaan Helsingin sydämessä Senaatintorin laidalla (Kevätetu voimassa 1.4.-31.12.2021. Ei koske Sofia coworking-tilan vanhoja asiakkaita. Lähetämme lisäinfoa edun lunastamisesta myöhemmin). Olet ansainnut paremman etätyöpäivän!
 • Rajattomasti aina edullisia kiinteähintaisia 12,5 € (max 3 km ja max 10min) Taksi Helsingin taksimatkoja – luotettavasti, edullisesti ja hinta etukäteen tietäen myös iltaisin, öisin ja viikonloppuisin
 • Edulliset Hertz, Sixt ja Toyota Rent vuokra-autot alkaen 55 € /vrk (sisältää mm. alennetun omavastuun).

Lisäksi Whimin kausi- tai sarjalipun käyttäjänä:

 • Saat Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkauden 2021 edullisimpaan hintaan 29.90 € (normaalisti 35€)
 • Voit käyttää Tierin ja VOIn sähköpotkulautoja kätevästi yhdellä ja samalla sovelluksella
 • Taksi Helsingin, Lähitaksin ja Menevän luotettavat normaalihintaiset taksit kaikki kätevästi yhdellä ja samalla sovelluksella. Näet aina matkan hinnan ja noutoaika-arvion etukäteen.
 • Kaikki matkasi ovat hiilineutraaleja.
  Kompensoimme kaikki Whim-matkoista aiheutuneet päästöt.

Miksi ostaa julkisen liikenteen liput Whimillä?

 • Whim-sovellus toimii MaaS, eli Mobility as a Service, -palveluna, joka yhdistää lukuisia eri liikkumismuotoja yhteen sovellukseen ilman käyttäjälle kertyviä ylimääräisiä kustannuksia. Hoidat siis julkisen liikenteen, kaupunkipyörien, taksien tilaukset, auton vuokraukset ja maksut tarpeesi mukaan kätevästi yhdellä sovelluksella.
 • Oli valintasi sitten yksittäiset julkisen liikenteen liput, tai kausi- tai sarjaliput, et maksa mitään ylimääräistä HSL:n vastaaviin lippuihin verrattaessa ja samalla nautit muiden kuljetusmuotojen tarjonnasta samassa sovelluksessa.
 • Sovelluksemme toimii kansainvälisesti ja laajennamme jatkuvasti uusiin kaupunkeihin. Voit siis käyttää Whimiä myös reissatessa.

Liput ja vyöhykkeet

Whimiä käytät kätevästi niin yksittäisten lippujen ostamiseen kuin myös kausi- ja sarjalippujen tilausten kautta. Tiedot hinnoista ja vyöhykkeistä näet alla.

VyöhykeKertalippuHSL 30 vrk kausilippu
AB2,80 €62,70 €
BC2,80 €62,70 €
ABC4,10 €99,70 €
CD3,20 €80,60 €
BCD4,10 €99,70 €
ABCD5,70 €142,70 €
D2,80 €