Kokeile näitä pääkaupunkiseudun retkikohteita JURO-pyörällä

Lisännyt Whim • 22.06.2021

JURO-pyöräilyä eivät rajoita asemat eikä aika. Nappaa lähin pyörä ja lähde retkelle pääkaupunkiseudun parhaisiin kesäkohteisiin.

Kun et halua rajoittaa seikkailuasi asemien ja pysäkkien mukaan, nappaa alle JURO-pyörä. JUROn saat kätevästi käyttöösi Whim-sovelluksella. JUROssa ei ole kuukausimaksua, vaan maksat pyörästä vain käytetyn matka-ajan mukaan. Nyt saat Whimiltä 5 eurolla myös päivälipun, jolla pyöräilet rajattomasti enintään 30 minuutin matkoja 24 tunnin ajan.

JUROille ei myöskään ole erillisiä pysäkkejä, joten lähimmän pyörän löydät sovelluksen avulla. Pyöriä löytää pääkaupunkiseudulta ja Varkaudesta, ja pian JUROt tulevat myös Turkuun. JUROn voit pysäköidä melkein minne tahansa sovelluksen ohjeiden mukaan – pysäköintialueena on koko Suomi. 

Whimin asiakkaana saat joka kuukausi yhden puolen tunnin JURO-matkan maksutta. Etu koskee asiakkaita, joilla on Whimin HSL 30 vrk kausilippu tai opiskelijan kausilippu, Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkausi tai Whim Kymppilippu.

JURO-pyörillä ei ole aluerajoituksia eikä aikarajaa – voit siis tehdä pitkiäkin retkiä, ja maksat aina vain 1,5 euroa jokaiselta alkavalta puolituntiselta tai 5€ päivälipusta.

Pääkaupunkiseudulla on upeita kohteita, joihin pääsee helpommin pyörällä kuin julkisilla. Toisinaan myös kaupunkipyöräasemat jäävät melko kauaksi kohteesta, ja silloin JURO-pyörä on paikallaan. Kokeile vaikka näitä pyöräkohteita JUROlla!

Puoli tuntia keskustasta

Kesämajojen Kivinokka

Kaksi uimarantaa, kesämajoja, siirtolapuutarha sekä upeat näkymät Vanhankaupunginselälle. Herttoniemen ja Kulosaaren välimaastossa sijaitseva Kivinokka oli vielä sata vuotta sitten työväestön virkistyspaikka, ja se henkii yhä idyllisen historiallista tunnelmaa.

Rantapäivä Espoon Karhusaaressa

Aivan Länsiväylän kupeessa sijaitseva Karhusaari ei nimestään huolimatta ole saari vaan niemenkärki. Joka tapauksessa se on hieno kesäretkikohde. Seikkaile meren ja metsän välisellä rantapolulla, ihaile vanhaa 1800-luvulta peräisin olevaa Sinebrychoffin huvilaa tai vietä ihana kesäpäivä hiekkarannalla.

Kolme varttia keskustasta

Lintuja ja lehmiä Laajalahdessa

Laajalahden luonnonsuojelualueelle pyöräilee rennosti alle tunnissa Töölön ja Munkkiniemen läpi. Villa Elfvik -luontotalolta lähtee lehtometsissä ja rantaruovikossa kiertävä 700 metrin luontopolku, jonka varrella on lintutorni. Rannan tuntumassa voi kävellä muutaman kilometrin pituisen reitin Otaniemen lintutornille. Onnekas bongaa lintujen lisäksi lauman kesä-espoolaisia, itäsuomenkarjaan kuuluvia lehmiä eli kyyttöjä.

Tunti keskustasta 

Kallahdenniemi – Helsingin Punkaharju

Itä-Helsingin helmi on hiekkainen ja mäntyinen Kallahdenniemi. Perille pyöräilee reilussa tunnissa keskustasta, mutta matkaa voi nopeuttaa oikaisemalla metrolla Rastilaan tai Vuosaareen. Kallahdenniemi tarjoaa tekemistä moneen makuun: täältä löytyy hiekkaranta, luontopolku, nuotiokatos, kesäkahvila ja -ravintola. Kallahdenniemen hulppeaa ja meren reunustamaa harjua kutsutaan jopa Helsingin Punkaharjuksi.

Keskuspuistoa pitkin Pitkäkoskelle

Reitti Pitkäkoskelle on leppoisa: keskustasta saa lasketella Pasilan kautta Keskuspuiston metsäteille ja sieltä koko matkan Vantaan ja Helsingin rajalle asti. Noin kilometrin mittaisen Pitkäkosken koskialueen rantojen rinnelehdot ovat luonnonsuojelualuetta, puut yli satavuotiaita hujoppeja ja linnusto runsasta. Puut ja pensaat saavat lehtomaiseman näyttämään jopa hieman keski-eurooppalaiselta.