Osta Helsingin ja Espoon Kaupunkipyöräkausi Whimistä!

Helsingin ja Espoon kaupunkipyörät ovat katukuvassa taas! Osta kausi nyt Whimistä!

Hanki kaupunkipyöräkausi 2022 Whimistä, hintaan 35 € suoraan matkapuhelimeesi ilman erillisiä sitoutumuksia, mutta sen sijaan monilla eduilla:

 • Saat rajattoman käyttöoikeuden 30 minuutin pyörämatkoihin1
 • Näet ajantasaisen pyörien saatavuuden suoraan sovelluksesta
 • Saat automaattisesti käyttöösi mahtavat Whim-edut koko kaupunkipyöräkauden ajaksi, sisältäen alennettuja hintoja muihin kulkuneuvoihin sekä muita erikoistarjouksia 
 • Voit maksaa kaupunkipyöräkauden myös Edenredin tai Smartumin työmatkaedulla

1) Kaupunkipyörää voi käyttää maksutta 30 minuuttia kerrallaan (ylimenevältä ajalta veloitetaan 1 €/30 min, maks. 5 h). Kaupunkipyörän enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia kerrallaan. Jos enimmäiskäyttöaika ylittyy, veloitetaan 80 € viivästysmaksu.

Miksi ostaa kaupunkipyöräkausi Whimistä

Kaupunkipyöräkauden ostajana saat KOKO kauden voimassaolon ajaksi automaattisesti käyttöösi myös Whim-edut:

 • JURO-yhteiskäyttöpyörät: 1 maksuton käyttökerta joka kuukausi (max. 30 min ajo; pyörien saatavuus vuodenajasta riippuen)
 • Sofia Coworking-tila: Yksi veloitukseton päiväpassi (arvo 25 € / kerta) joka kuukausi tähän Helsingin sydämessä, Senaatintorin laidalla sijaitsevaan co-working tilaan  
 • Taxi Helsinki: Rajattomasti aina edullisia kiinteähintaisia 12,5 € (max 3 km ja max 10min, normitaksa ylimenevältä osuudelta) Taksi Helsingin taksimatkoja – luotettavasti ja edullisesti. Hinnat ovat voimassa 24/7 – hintaan ei siis lisätä ilta-, yö- tai viikonloppulisiä!
 • Hertz, Sixt ja Toyota Rent: Edullisemmat vuokra-autot alkaen 55 € /vrk, 19 € /vrk 30 päivän vuokra (sisältää mm. alennetun omavastuun)
 • 24Rent: Joustavaa auton vuokrausta alennetuin hinnoin alk. 15 €/2h

Entistäkin enemmän hyviä syitä käyttää Whimiä:

 • Sekä TIER- että Voi-sähköpotkulaudat käytössäsi yhdellä ja samalla sovelluksella
 • Voit ostaa HSL:n kertalippuja, 30 päivän kausilipun, 30 päivän opiskelijalipun tai eksklusiivisen Whimin Kymppilipun (sisältää 10 ennakkoon maksettua HSL:n AB-vyöhykkeen kertalippua)
 • Valittavanasi ovat luotettavat ja turvalliset taksikyydit Taksi Helsingiltä, Lähitaksilta ja Menevältä. Näet aina matkan hinnan ja kyydin arvioidun saapumisajan etukäteen
 • Autat missiossamme korvata miljoona yksityisautoa Whim-tilauksilla vuoteen 2030 mennessä
City Bike Helsinki Whim

Näin se toimii

1. Lataa Whim sovellus tai päivitä sovellus uusimpaan versioon

2. Valitse kaupunkipyöräkausi ja maksa se suoraan sovelluksessa (maksukortilla tai työmatkaedulla Smartumilla tai Edenredillä, lue tästä ohjeet)

3. Käyttäjätunnuksesi ja pin-koodisi löydät päävalikosta “Voimassa olevat liput” -kohdasta.

4. Pyörän luona paina ohjaustangon keskellä olevaa enter-nappia ja seuraa näytölle tulevia ohjeita. Syötettyäsi tunnuksen sekä PIN-koodin pyörä vapautuu ja voit käyttää sitä 30 minuuttia kerrallaan.

Valmis! Voit hypätä pyörän selkään! Muistathan, että kaupunkipyörän enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia kerrallaan (30 minuutin käytön jälkeen maksat 1 €/30min). Jos käyttöaika ylittyy, veloitetaan 80 € viivästysmaksu.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Etsi sovelluksen kaupunkipyörät-osiosta lähin asema, jossa on vapaita pyöriä ja valitse se. “Hae pyörä”-toiminnolla saat sovelluksesta näkyviin pyöräilijätunnuksesi sekä kertakäyttöisen PIN-koodin.

Siirryttyäsi vapaan pyörän luo paina ohjaustangon keskellä olevaa enter-nappia ja seuraa näytölle tulevia ohjeita.

Syötettyäsi pyöräilijätunnuksen sekä PIN-koodin pyörä vapautuu ja voit käyttää sitä veloituksetta enintään 30 minuuttia kerrallaan. Mikäli käytät pyörää kerralla kauemmin kuin 30 minuuttia, tästä veloitetaan 1€ jokaiselta ylimenevältä alkavalta 30 minuutilta. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia.

Ennen kun lähdet liikkeelle, tarkista pyörän jarrujen toimivuus ja säädä satula sopivalle korkeudelle. Mikäli pyörässä tuntuu olevan jotain vikaa, palauta se alla olevien ohjeiden mukaan ja valitse toinen pyörä.

Pyöräillessä tulee aina noudattaa pyöräilyyn liittyviä liikennesääntöjä.

Kaupunkipyörällä voit ajaa pyörillä Helsingissä ja Espoossa sekä kaupungista toiseen.

Voit tarpeen tullen lukita pyörän hetkeksi muualle kuin pyöräasemalle väliaikaisesti.

Kun pysähdyt, paina enter-nappia ja seuraa näytölle tulevia ohjeita.

Pyörän ohjaustangon sisällä on vaijerilukko, jonka toinen pää lukittuu pyörän etuhaarukkaan. Kierrä vaijeri jonkin kiinteän kohteen, kuten tolpan tai aidan ympäri. Samalla myös pyörän ohjaus lukittuu ja lukon saa auki vain pyörän lukinnut käyttäjä.

Huomaathan, että pyörän käyttöaika ei keskeydy taukolukituksen ajaksi: jos et palauta pyörää telineeseen puolen tunnin sisällä, sinulta veloitetaan lisämaksu.

Seuraa näytön ohjeita avatessasi lukon.

Viethän pyörän pyöräasemalle aina kun se on mahdollista – asemia on tiiviisti ja näin useammalla on mahdollisuus pyörien käyttöön.

Palautus telineeseen

Aja kaupunkipyöräasemalle ja työnnä pyörä telineeseen.

Odota, että pyörä lukittuu ja saat “Palautus OK”- tai “FINISH”-kuittauksen pyörän ruudulle. Näin pyörä on palautettu ja vastuusi siitä päättyy.

Jos palautus ei onnistu*, vedä pyörä telineestä ja kokeile uudestaan joko samaan tai toiseen telinepaikkaan. Joskus yhteysvian vuoksi palautus ei välttämättä vieläkään onnistu, jolloin sinun tulee polkaista palauttamaan pyörä seuraavalle asemalle.

Palautus telineen viereen

Parkkeeraa pyörä täyden telineen välittömään läheisyyteen, korkeintaan 10–20 metrin päähän.

Paina Enter, valitse Palautus ja varmista, että ohjaustanko lukittuu.

Kiepauta vielä ohjaustangosta tuleva lukitusvaijeri toisen kaupunkipyörän ympärille ja napsauta se takaisin palauttamasi pyörän ohjaustangon rungossa olevaan koloon – älä lukitse sitä toiseen pyörään.

Jos palautus ei onnistu, pyöräytä eturengasta tai liikuta pyörää edestakaisin ja yritä uudestaan.

Jos tulet täydelle pyöräasemalle, jolla on tällainen telineen viereen palautettu kaupunkipyörä, ota se ensiksi käyttöösi samalla tavalla kuin telineessä oleva pyörä.

Jokaisesta alkavasta puolesta tunnista veloitaan 1 €.

Mikäli pyörää ei ole palautettu viiden tunnin kuluessa veloitetaan 80 € viivästysmaksu.

Mikäli pyörää ei ole palautettu 24 tunnin sisällä, pyörä todetaan kadonneeksi ja siitä veloitetaan käyttäjältä 400 € maksu. Mikäli pyöräsi on varastettu, olethan yhteydessä.

Kun uusi PIN-koodi luodaan, merkitään kortille katevaraus, joka palautuu kun pyörän palauttaa telineeseen 30 minuutin kuluessa tai jos PIN-koodia ei ole käytetty 2 päivän kuluessa.

Sovelluksen käytössä ilmenevissä ongelmissa tai kysymyksissä voit olla yhteydessä Whimin asiakaspalveluun suoraan sovelluksen kautta.

Pyörän käyttöön liittyvissä ongelmatilanteessa otathan yhteyttä kaupunkipyörien asiakaspalveluun puhelimitse +358942578810 (ma–pe 7-19, la-su 9-17) tai sähköpostitse contact@citybikefinland.fi.

Mikäli pyörä varastetaan sen ollessa käytössäsi ilmoita heti kaupunkipyörien asiakaspalveluun ja tee kahden vuorokauden kuluessa rikosilmoitus, josta toimitat kopion kaupunkipyörien eli CityBike Finlandin asiakaspalveluun. Tällöin sinulta ei vaadita korvausta pyörästä. Pitämällä asianmukaisesti huolta kaupunkipyörästä ennaltaehkäiset varkaudet ja muun ilkivallan.

Whimissä voit maksaa yleisimmillä luotto- ja pankkikorteilla, Visa Electronilla ja Apple Pay:lla. Joitakin tuotteita voit myös maksaa Edenred-, Smartum- sekä Epassi-työmatkaedulla. Lue lisää työmatkaeduista täältä.

1. Lataa Whim-sovellus.

2. Napauta kotinäkymän vasemmassa yläkulmassa olevaa profiili kuvaketta. Mikäli olet uusi Whimin käyttäjä, luo käyttäjäprofiili ja lisää maksukortin tiedot.

3. Lisää etukoodi profiilissa sijaitsevaan “Lisää matkarahaa” näkymään ja paina ”Lähetä”

4. Valitse liikenneväline sovelluksen etusivulta ja aloita matka. Alennus näkyy oston vahvistuksen yhteydessä.

Järjestäjä

MaaS Global Oy, John Stenbergin Ranta 2, 00530 Helsinki.

Arvontakampanjan nimi 

Kaupunkipyöräkausi 2022 ennakkomyynti-arvonta

Arvontakampanjan säännöt 

Asiakas, joka ostaa Helsingin ja Espoon Kaupunkipyöräkauden kausilipun 2022 Whim-sovelluksessa, osallistuu automaattisesti arvontaan.

Vain yksi (1) arpalippu per asiakas.

Osallistumisoikeus ja -kelpoisuus

 • Asiakkaan tulee ostaa Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkausi 2022 Whim-sovelluksessa ennakkoon ennen kauden alkua eli viimeistään 31.3.2022, kauden voi ostaa osoitteesta https://whimapp.onelink.me/F2ef/9uky25fb

Arvontaan osallistujan tulee olla täyttänyt 18 vuotta.

Arvontamenetelmä ja ajankohta

Palkintojen arvonta suoritetaan satunnaisella tietokoneprosessilla. 

Arvonta suoritetaan 11.4.2022 ja voittajille ilmoitetaan sähköpostitse viimeistään 12.4.2022.

Palkinnot

10 x Pyöräilykypärä.

Yksi (1) arpalippu vastaa mahdollisuutta voittaa yksi (1) 10:stä pyöräilykypärästä.

Arvontakampanjan muut säännöt

 • Arvonnan voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti sähköpostitse tai tekstiviestillä.
 • Voittajien nimet saatetaan julkaista Whimin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.
 • Olet oikeutettu vain yhteen arpalippuun.
 • Voittajan tulee pyynnöstä toimittaa järjestäjälle tarvittavat tiedot palkinnon vastaanottamiseksi.
 • Mikäli voittaja ei voi tai halua vastaanottaa palkintoa, arvotaan palkinnolle uusi voittaja.
 • Voittamatta jääneille osallistujille ei lähetetä erillistä ilmoitusta.
 • Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi. 
 • Palkintoa ei voi siirtää toiselle henkilölle. Voittajien tulee ottaa palkintonsa vastaan itse tai halutessaan kieltäytyä koko palkinnosta. Viimeksi mainitussa tapauksessa palkinnolle arvotaan uusi voittaja. 
 • Arvontaan osallistujat sitoutuvat noudattamaan lakia, hyvää tapaa sekä näitä kilpailusääntöjä. Järjestäjällä on oikeus sulkea arvonnan ulkopuolelle henkilö, joka rikkoo kilpailun sääntöjä tai pyrkii väärinkäyttämään kilpailua tulosten tai arpajaistodennäköisyyksien muuttamiseksi tai käyttää muuten epärehellisiä keinoja.
 • Mikäli arvonnan voittaja on menetellyt näiden sääntöjen vastaisesti tai muutoin lainvastaisesti, tämä johtaa hylkäämiseen. 
 • Palkintoa ei voi palauttaa järjestäjälle. 

Järjestäjän vastuu

Palkinnon voittaja vastaa mahdollisista palkinnon vastaanottamiseen tai käyttämiseen tai kilpailuun osallistumiseen liittyvistä kustannuksista. MaaS Global Oy maksaa palkinnosta aiheutuneet verot.

Palkinnon voittaja vapauttaa järjestäjän kaikesta vastuusta, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen tähän kilpailuun osallistumisesta tai palkinnon vastaanottamisesta. 

Järjestäjän vastuu osanottajia kohtaan ei ylitä näissä säännöissä mainitun palkinnon arvoa tai määrää.

Osallistumalla tähän kilpailuun osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä arvonnan sääntöjä ja järjestäjän päätöksiä. Järjestäjä pidättää oikeuden sääntömuutoksiin ilmoittamalla niistä Whimin ‘Helsingin ja Espoon Kaupunkipyöräkausi 2022’ sivulla.

Henkilötietojen käsittely ja käyttäminen suoramarkkinoinnissa

Kilpailun yhteydessä kerättäviä henkilötietoja voidaan käyttää voittajien palkintojen toimitusta varten.

Henkilötietoja ei tulla käyttämään suoramarkkinointiin.

Jokainen Whimin käyttäjä, joka ostaa sovelluksessa Kaupunkipyöräkauden 2022 toukokuun loppuun mennessä, saa 5 € matkarahaa kaupan päälle. Matkaraha lisätään käyttäjän profiiliin heti oston jälkeen.

Matkaraha on voimassa yhden kuukauden ajan ostohetkestä eteenpäin. Matkarahan vanhenemisaika näkyy käyttäjän profiilissa. Mikäli matkarahaa ei ole käytetty, se poistuu vanhenemisajan päättyessä.

Matkarahaa voi käyttää kaikkiin Whimin liikkumismuotoihin (esim. HSL:n kertalippuihin, Whimin Kymppilippuihin, TIER- ja Voi-sähköpotkulautoihin, taksimatkoihin), mutta ei tilauksiin (esim. HSL:n 30 päivän normaali- ja opiskelijalippuun).