Osta Helsingin ja Espoon Kaupunkipyöräkausi 2023 Whimistä nyt!

Hanki kaupunkipyöräkausi 2023 Whimistä hintaan 35 € ja saat sen suoraan matkapuhelimeesi:

  • Saat rajattoman käyttöoikeuden 30 minuutin pyörämatkoihin1
  • Näet ajantasaisen pyörien saatavuuden suoraan sovelluksesta
  • Saat automaattisesti käyttöösi Whim-edut koko kaupunkipyöräkauden ajaksi, sisältäen alennettuja hintoja muihin kulkuneuvoihin sekä muita erikoistarjouksia 
  • Kaupunkipyörät ovat käytössä huhtikuun alusta lokakuun loppuun saakka
  • Kaikki pyöräasemat eivät välttämättä ole käytössä heti uuden kauden alussa. Pyöräasemat pystytetään heti, kun lumitilanne sen sallii

1) Kaupunkipyörää voi käyttää maksutta 30 minuuttia kerrallaan (ylimenevältä ajalta veloitetaan 1 €/30 min, maks. 5 h). Kaupunkipyörän enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia kerrallaan. Jos enimmäiskäyttöaika ylittyy, veloitetaan 80 € viivästysmaksu.

Entistäkin enemmän hyviä syitä käyttää Whimiä:

  • TIER-, Lime- sekä Voi-sähköpotkulaudat käytössäsi yhdellä ja samalla sovelluksella
  • Voit ostaa HSL:n kertalippuja, 30 päivän kausilipun, 30 päivän opiskelijalipun tai Whimin Kymppilipun (sisältää 10 ennakkoon maksettua HSL:n AB-vyöhykkeen kertalippua)
  • Valittavanasi ovat luotettavat ja turvalliset taksikyydit Taksi Helsingiltä, Lähitaksilta ja Menevältä. Näet aina matkan hinnan ja kyydin arvioidun saapumisajan etukäteen
  • Pidempiä matkoja varten voit vuokrata auton Toyota Rentin ja Hertzin valikoimista
City Bike Helsinki Whim

Näin se toimii

1. Lataa Whim sovellus tai päivitä sovellus uusimpaan versioon

2. Valitse kaupunkipyöräkausi ja maksa se suoraan sovelluksessa (maksukortilla tai työmatkaedulla Smartumilla tai Edenredillä, lue tästä ohjeet)

3. Käyttäjätunnuksesi ja pin-koodisi löydät päävalikosta “Voimassa olevat liput” -kohdasta.

4. Pyörän luona paina ohjaustangon keskellä olevaa enter-nappia ja seuraa näytölle tulevia ohjeita. Syötettyäsi tunnuksen sekä PIN-koodin pyörä vapautuu ja voit käyttää sitä 30 minuuttia kerrallaan.

Valmis! Voit hypätä pyörän selkään! Muistathan, että kaupunkipyörän enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia kerrallaan (30 minuutin käytön jälkeen maksat 1 €/30min). Jos käyttöaika ylittyy, veloitetaan 80 € viivästysmaksu.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Etsi sovelluksen kaupunkipyörät-osiosta lähin asema, jossa on vapaita pyöriä ja valitse se. “Hae pyörä”-toiminnolla saat sovelluksesta näkyviin pyöräilijätunnuksesi sekä kertakäyttöisen PIN-koodin.

Siirryttyäsi vapaan pyörän luo paina ohjaustangon keskellä olevaa enter-nappia ja seuraa näytölle tulevia ohjeita.

Syötettyäsi pyöräilijätunnuksen sekä PIN-koodin pyörä vapautuu ja voit käyttää sitä veloituksetta enintään 30 minuuttia kerrallaan. Mikäli käytät pyörää kerralla kauemmin kuin 30 minuuttia, tästä veloitetaan 1€ jokaiselta ylimenevältä alkavalta 30 minuutilta. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia.

Ennen kun lähdet liikkeelle, tarkista pyörän jarrujen toimivuus ja säädä satula sopivalle korkeudelle. Mikäli pyörässä tuntuu olevan jotain vikaa, palauta se alla olevien ohjeiden mukaan ja valitse toinen pyörä.

Pyöräillessä tulee aina noudattaa pyöräilyyn liittyviä liikennesääntöjä.

Kaupunkipyörällä voit ajaa pyörillä Helsingissä ja Espoossa sekä kaupungista toiseen.

Voit tarpeen tullen lukita pyörän hetkeksi muualle kuin pyöräasemalle väliaikaisesti.

Kun pysähdyt, paina enter-nappia ja seuraa näytölle tulevia ohjeita.

Pyörän ohjaustangon sisällä on vaijerilukko, jonka toinen pää lukittuu pyörän etuhaarukkaan. Kierrä vaijeri jonkin kiinteän kohteen, kuten tolpan tai aidan ympäri. Samalla myös pyörän ohjaus lukittuu ja lukon saa auki vain pyörän lukinnut käyttäjä.

Huomaathan, että pyörän käyttöaika ei keskeydy taukolukituksen ajaksi: jos et palauta pyörää telineeseen puolen tunnin sisällä, sinulta veloitetaan lisämaksu.

Seuraa näytön ohjeita avatessasi lukon.

Viethän pyörän pyöräasemalle aina kun se on mahdollista – asemia on tiiviisti ja näin useammalla on mahdollisuus pyörien käyttöön.

Palautus telineeseen

Aja kaupunkipyöräasemalle ja työnnä pyörä telineeseen.

Odota, että pyörä lukittuu ja saat “Palautus OK”- tai “FINISH”-kuittauksen pyörän ruudulle. Näin pyörä on palautettu ja vastuusi siitä päättyy.

Jos palautus ei onnistu*, vedä pyörä telineestä ja kokeile uudestaan joko samaan tai toiseen telinepaikkaan. Joskus yhteysvian vuoksi palautus ei välttämättä vieläkään onnistu, jolloin sinun tulee polkaista palauttamaan pyörä seuraavalle asemalle.

Palautus telineen viereen

Parkkeeraa pyörä täyden telineen välittömään läheisyyteen, korkeintaan 10–20 metrin päähän.

Paina Enter, valitse Palautus ja varmista, että ohjaustanko lukittuu.

Kiepauta vielä ohjaustangosta tuleva lukitusvaijeri toisen kaupunkipyörän ympärille ja napsauta se takaisin palauttamasi pyörän ohjaustangon rungossa olevaan koloon – älä lukitse sitä toiseen pyörään.

Jos palautus ei onnistu, pyöräytä eturengasta tai liikuta pyörää edestakaisin ja yritä uudestaan.

Jos tulet täydelle pyöräasemalle, jolla on tällainen telineen viereen palautettu kaupunkipyörä, ota se ensiksi käyttöösi samalla tavalla kuin telineessä oleva pyörä.

Jokaisesta alkavasta puolesta tunnista veloitaan 1 €.

Mikäli pyörää ei ole palautettu viiden tunnin kuluessa veloitetaan 80 € viivästysmaksu.

Mikäli pyörää ei ole palautettu 24 tunnin sisällä, pyörä todetaan kadonneeksi ja siitä veloitetaan käyttäjältä 400 € maksu. Mikäli pyöräsi on varastettu, olethan yhteydessä.

Kun uusi PIN-koodi luodaan, merkitään kortille katevaraus, joka palautuu kun pyörän palauttaa telineeseen 30 minuutin kuluessa tai jos PIN-koodia ei ole käytetty 2 päivän kuluessa.

Sovelluksen käytössä ilmenevissä ongelmissa tai kysymyksissä voit olla yhteydessä Whimin asiakaspalveluun suoraan sovelluksen kautta.

Pyörän käyttöön liittyvissä ongelmatilanteessa otathan yhteyttä kaupunkipyörien asiakaspalveluun puhelimitse +358942578810 (ma–pe 7-19, la-su 9-17) tai sähköpostitse contact@citybikefinland.fi.

Mikäli pyörä varastetaan sen ollessa käytössäsi ilmoita heti kaupunkipyörien asiakaspalveluun ja tee kahden vuorokauden kuluessa rikosilmoitus, josta toimitat kopion kaupunkipyörien eli CityBike Finlandin asiakaspalveluun. Tällöin sinulta ei vaadita korvausta pyörästä. Pitämällä asianmukaisesti huolta kaupunkipyörästä ennaltaehkäiset varkaudet ja muun ilkivallan.

Whimissä voit maksaa yleisimmillä luotto- ja pankkikorteilla, Visa Electronilla ja Apple Pay:lla. Joitakin tuotteita voit myös maksaa Edenred-, Smartum- sekä Epassi-työmatkaedulla. Lue lisää työmatkaeduista täältä.