Edullisin kaupunkipyörä koko kaudeksi Whimiltä, vain 29,90 €

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkausi käynnistyy jälleen 1.4.2021. Kampanjahinta voimassa 31.7.2021 asti (norm. 35 €).

Whim on tänäkin vuonna edullisin tapa käyttää Helsingin ja Espoon kaupunkipyöriä. Saat kaupunkipyörät käyttöösi kausilipulla nyt hintaan 29,90€ (norm. 35€) ilman erillisiä sitoumuksia! Saat rajattoman käyttöoikeuden 30 min pyörämatkoihin, (ylimenevältä ajalta 1 € / 30 min maks. 5 h.) Näet ajantasaisen pyörien saatavuuden suoraan sovelluksesta.

Kaupunkipyöräkauden voit maksaa myös Edenredin, Smartumin tai ePassin työmatkaedulla. Lue lisää tästä.

Kaupunkipyörien lisäksi voit käyttää Whimillä myös JURO-polkupyöriä sekä Voi ja TIER sähköpotkulautoja (eri maksulla), joten vaikka kaupunkipyöräteline olisi tyhjänä, matkasi ei koskaan katkea!

Näin se toimii

1. Lataa Whim sovellus tai päivitä sovellus uusimpaan versioon

2. Valitse kaupunkipyöräkausi ja maksa se suoraan sovelluksessa (maksukortilla tai työmatkaedulla Smartumilla, Edenredillä tai ePassilla, lue tästä ohjeet)

3. Käyttäjätunnuksesi ja pin-koodisi löydät päävalikosta “Voimassa olevat liput” -kohdasta.

4. Pyörän luona paina ohjaustangon keskellä olevaa enter-nappia ja seuraa näytölle tulevia ohjeita. Syötettyäsi tunnuksen sekä PIN-koodin pyörä vapautuu ja voit käyttää sitä 30 minuuttia kerrallaan.

Valmis! Voit hypätä pyörän selkään! Muistathan, että kaupunkipyörän enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia kerrallaan. Jos käyttöaika ylittyy, veloitetaan 80 € viivästysmaksu.

Whim-käyttäjän edut

Kaupunkipyöräkauden tilajaana saat käyttöösi seuraavat uusitut WHIM -liikkumisedut* 1.4. alkaen.

 • JURO-yhteiskäyttöpyörillä 1 maksuton käyttökerta joka kuukausi (max. 30 min ajo). Tulossa käyttöön huhtikuun aikana.
 • Yksi veloitukseton päiväpassi (arvo 25 € / kerta) joka kuukausi Sofia Coworking-tilaan Helsingin sydämessä Senaatintorin laidalla (Kevätetu voimassa 1.4.-31.12.2021. Ei koske Sofia coworking-tilan vanhoja asiakkaita. Lähetämme lisäinfoa edun lunastamisesta myöhemmin). Olet ansainnut paremman etätyöpäivän!
 • Rajattomasti aina edullisia kiinteähintaisia 12,5 € (max 3 km ja max 10min) Taksi Helsingin taksimatkoja – luotettavasti, edullisesti ja hinta etukäteen tietäen myös iltaisin, öisin ja viikonloppuisin
 • Edulliset Hertz, Sixt ja Toyota Rent vuokra-autot alkaen 55 € /vrk (sisältää mm. alennetun omavastuun).
 • Voit käyttää TIERin ja Voin sähköpotkulautoja kätevästi yhdellä ja samalla sovelluksella
 • Taksi Helsingin, Lähitaksin ja Menevän luotettavat normaalihintaiset taksit kaikki kätevästi yhdellä ja samalla sovelluksella. Näet aina matkan hinnan ja noutoaika-arvion etukäteen.

Tiesitkö, että kaikki matkasi ovat hiilineutraaleja. Kompensoimme kaikki Whim-matkoista aiheutuneet päästöt!

FAQ

Valittuasi Whimin sovelluksen kaupunkipyöräosiosta aseman saat “Hae pyörä”, kohdasta sovelluksesta näkyviin pyöräilijätunnuksesi sekä kertakäyttöisen PIN-koodin.

Siirryttyäsi vapaan pyörän luo paina ohjaustangon keskellä olevaa enter-nappia ja seuraa näytölle tulevia ohjeita.

Syötettyäsi pyöräilijätunnuksen sekä PIN-koodin pyörä vapautuu ja voit käyttää sitä ilmaiseksi 30 minuuttia kerrallaan. Pidemmästä ajasta veloitetaan erillinen maksu.

Miksi minulta veloitetaan 1 € maksu vaikka kaupunkipyörän pitäisi sisältyä kuukausimaksuun?

Joka kerta, kun PIN-koodi luotaan, merkitään kortille katevaraus, joka palautuu kun pyörän palauttaa telineeseen 30 minuutin kuluessa tai PIN-koodi jätetään käyttämättä 2 päivän kuluessa.

Pyöräillessä tulee aina noudattaa pyöräilyyn liittyviä liikennesääntöjä.

Kaupunkipyörällä voit ajaa pyörillä Helsingissä ja Espoossa sekä kaupungista toiseen.

Voit tarpeen tullen lukita pyörän hetkeksi muualle kuin pyöräasemalle väliaikaisesti.

Kun pysähdyt, paina enter-nappia ja seuraa näytölle tulevia ohjeita.

Pyörän ohjaustangon sisällä on vaijerilukko, jonka toinen pää lukittuu pyörän etuhaarukkaan. Kierrä vaijeri jonkin kiinteän kohteen, kuten tolpan tai aidan ympäri. Samalla myös pyörän ohjaus lukittuu ja lukon saa auki vain pyörän lukinnut käyttäjä.

Huomaathan, että pyörän käyttöaika ei keskeydy taukolukituksen ajaksi: jos et palauta pyörää telineeseen puolen tunnin sisällä, sinulta veloitetaan lisämaksu.

Seuraa näytön ohjeita avatessasi lukon.

Viethän pyörän pyöräasemalle aina kun se on mahdollista – asemia on tiiviisti ja näin useammalla on mahdollisuus pyörien käyttöön.

Palautus telineeseen

Aja kaupunkipyöräasemalle ja työnnä pyörä telineeseen.

Odota, että pyörä lukittuu ja saat “Palautus OK”- tai “FINISH”-kuittauksen pyörän ruudulle (kuten esitetty kuvassa 1). Näin pyörä on palautettu ja vastuusi siitä päättyy.

Jos palautus ei onnistu*, vedä pyörä telineestä ja kokeile uudestaan joko samaan tai toiseen telinepaikkaan. Joskus yhteysvian vuoksi palautus ei välttämättä vieläkään onnistu, jolloin sinun tulee polkaista palauttamaan pyörä seuraavalle asemalle.

Palautus telineen viereen

Parkkeeraa pyörä täyden telineen välittömään läheisyyteen, korkeintaan 10–20 metrin päähän.

Paina Enter, valitse Palautus ja varmista, että ohjaustanko lukittuu.

Kiepauta vielä ohjaustangosta tuleva lukitusvaijeri toisen kaupunkipyörän ympärille ja napsauta se takaisin palauttamasi pyörän ohjaustangon rungossa olevaan koloon – älä lukitse sitä toiseen pyörään.

Jos palautus ei onnistu, pyöräytä eturengasta tai liikuta pyörää edestakaisin ja yritä uudestaan.

Jos tulet täydelle pyöräasemalle, jolla on tällainen telineen viereen palautettu kaupunkipyörä, ota se ensiksi käyttöösi samalla tavalla kuin telineessä oleva pyörä.

Jokaisesta alkavasta puolesta tunnista veloitaan 1 €.

Mikäli pyörää ei ole palautettu viiden tunnin kuluessa veloitetaan 80 € viivästysmaksu.

Mikäli pyörää ei ole palautettu 24 tunnin sisällä, pyörä todetaan kadonneeksi ja siitä veloitetaan käyttäjältä 400 € maksu. Mikäli pyöräsi on varastettu, olethan yhteydessä.

Sovelluksen käytössä ilmenevissä ongelmissa tai kysymyksissä voit olla yhteydessä Whimin asiakaspalveluun suoraan sovelluksen kautta.

Pyörän käyttöön liittyvissä ongelmatilanteessa otathan yhteyttä kaupunkipyörien asiakaspalveluun puhelimitse +358942578810 (ma–pe 7-19, la-su 9-17) tai sähköpostitse contact@citybikefinland.fi.

Mikäli pyörä varastetaan sen ollessa käytössäsi ilmoita heti kaupunkipyörien asiakaspalveluun ja tee kahden vuorokauden kuluessa rikosilmoitus, josta toimitat kopion kaupunkipyörien eli CityBike Finlandin asiakaspalveluun. Tällöin sinulta ei vaadita korvausta pyörästä. Pitämällä asianmukaisesti huolta kaupunkipyörästä ennaltaehkäiset varkaudet ja muun ilkivallan.

Whimissä voit maksaa yleisimmillä luotto- ja pankkikorteilla, Visa Electronilla ja Apple Pay:lla. Joitakin tuotteita voit myös maksaa Edenred-, Smartum- sekä Epassi-työmatkaedulla. Lue lisää työmatkaeduista täältä.

THL:n ohjeistuksen mukaan suosittelemme ajon aikana käytettäväksi ajohanskoja sekä pitämään pyörän palautuksen yhteydessä vähintään metrin etäisyyden muihin. Muista käyttää myös pyöräilykypärää. Turvallista matkaa!

Kampanjaehdot

Nämä kampanjaehdot astuvat voimaan 1.4.2021.

Kampanjan osallistujat hyväksyvät nämä kampanjaehdot ja -hinnat sekä Whim -käyttöehdot. Kampanjan järjestäjä pidättää oikeuden sulkea osallistuja kampanjan ulkopuolelle, mikäli hän rikkoo kampanjaehtoja tai Whim -käyttöehtoja, taikka toimii muuten laittomasti.

Kampanjan järjestäjä

Kampanjan järjestäjä on MaaS Global Oy, jonka toimipaikka sijaitsee osoitteessa John Stenbergin ranta 2, 00530 Helsinki, y-tunnus: 2685777-4.

Kampanjaehdot ja -hinnat

Kampanjan aikana MaaS Global Oy tarjoaa kaikille asiakkailleen kaupunkipyöräkauden 1.4.2020 – 31.7.2021 hintaan 29,90 €. Kampanjan jälkeen kaupunkipyöräkauden hinta on 35 € (1.7.-31.10.2021).  

Maksamalla kaupunkipyöräkauden kampanjahinnan, saat rajattoman käyttöoikeuden 30 min pyörämatkoihin, (ylimenevältä ajalta 1 € / 30 min, maks. 5 h.)

Kaupunkipyöräkauden tilajaana saat mm. seuraavat uusitut WHIM -liikkumisedut* käyttöösi 1.4.-31.10 2021:

 • JURO -yhteiskäyttöpyörillä 1 maksuton käyttökerta joka kuukausi (max. 30 min ajo)
 • Rajattomasti aina edullisia kiinteähintaisia 12,5 € (max 3 km ja max 10min) Taksi Helsingin taksimatkoja. Taksimatkat luotettavasti, edullisesti ja hinta etukäteen tietäen myös iltaisin, öisin ja viikonloppuisin.
 • Edulliset Hertz, Sixt ja Toyota Rent vuokra-autot alkaen 55 € /vrk (sisältää mm. alennetun omavastuun).
 • Voit käyttää TIERin ja VOIn sähköpotkulautoja kätevästi yhdellä ja samalla sovelluksella.
 • Taksi Helsingin, Lähitaksin ja Menevän luotettavat normaalihintaiset taksit kaikki kätevästi yhdellä ja samalla sovelluksella. Näet aina matkan hinnan ja noutoaika-arvion etukäteen.
 • Yksi veloitukseton päiväpassi (arvo 25 € / kerta) joka kuukausi Sofia Coworking-tilaan Helsingin sydämessä Senaatintorin laidalla. Etu voimassa 1.4.-31.12.2021. Ei koske Sofia coworking-tilan vanhoja asiakkaita.

*MaaS Global Oy kehittää palveluaan ja neuvottelee jatkuvasti uusista sopimuksista, joten Whim -tilauksissa tarjolla olevien palveluiden sisältö ja edut saattavat muuttua.

Kampanjaan osallistuva henkilö vapauttaa järjestäjän kaikesta vastuusta, joka aiheutuu tai jonka väitetään aiheutuneen tähän kampanjaan osallistumisesta. 

MaaS Global Oy varaa itsellään oikeuden päivittää kampanjaehtoja kampanjan aikana.

1. Lataa Whim-sovellus, täytä profiili ja lisää maksukortin tiedot

2. Lisää etukoodi profiilissa sijaitsevaan “Lisää matkarahaa” näkymään

3. Valitse liikenneväline sovelluksen etusivulta ja aloita matka, alennus näkyy oston vahvistuksen yhteydessä