Hyppää sähköpotkulaudalle tai polkaise perille yhteiskäyttöpyörällä – kaikki matkat helposti yhdellä sovelluksella

Lisännyt Whim • 22.04.2021

Korona on muuttanut ihmisten liikkumistottumuksia. Yhä useampi hakee uusia vaihtoehtoja päivittäisiin matkoihinsa, esimerkiksi uudenlaisia eri liikkumisvälineiden yhdistelmiä*. Pyöräily on ollut viime keväästä lähtien huimassa kasvussa ja uudenlaiset mikromobiliteettiratkaisut, kuten sähköpotkulaudat ja yhteiskäyttöpyörät ovat kasvattaneet suosiota. Palveluiden maantieteellinen kattavuus paranee jatkuvasti ja uusia palveluntarjoajia tulee markkinoille. 

Kulkupelejä tulee vastaan liki jokaisessa kadunkulmassa, mutta niiden käyttö voi tuntua hankalalta, sillä tähän asti jokainen palvelu on vaatiinut kirjautumisen erilliseen matkapuhelinsovellukseen.

Nyt tilanteeseen on vihdoin tullut helpotusta. Suomalainen liikkumissovellus Whim on tuonut ensimmäistä kertaa johtavat sähköpotkulautamerkit VOIn ja TIERin, Helsingin ja Espoon kaupunkipyörät sekä uudet JURO-yhteiskäyttöpyörät yhteen, kaikille avoimeen matkapuhelinsovellukseen. Pyörien ja potkulautojen lisäksi Whimillä voi käytää HSL:n ja Fölin joukkoliikennettä sekä eri yhtiöiden takseja ja vuokra-autoja.  Whim onkin ainut sovellus, jonka avulla voi etsiä, varata, maksaa ja yhdistellä kätevästi kaikkia eri matkustustapoja. 

Suositut VOIn sähköpotkulaudat mukaan Whimiin –  tavoitteena lisätä yhteiskäyttöä julkisen liikenteen kanssa

Tänä keväänä Whim-perheeseen ovat liittyneet myös VOIn sähköpotkulaudat. 

– Olemme todella iloisia yhteistyöstä VOIn kanssa. Yhdessä voimme tarjota kaupunkilaisille uusia tapoja kulkea vapaasti, liittyä joustavasti julkiseen liikenteeseen sekä kätevän ratkaisun siihen, miten pysäkiltä pääsee perille määränpäähän, sanoo MaaS Globalin Suomen maajohtaja Jarkko Jaakkola. 

– Me VOIlla haluamme olla mukana edistämässä kestävän liikkumisen vallankumousta. Sähköpotkulaudoilla on merkittävä asema kaupunkien hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa ja sujuvan kaupunkiliikenteen turvaamisessa. Sähköpotkulaudat tukevat julkista liikennettä, sillä tarve oman auton käytölle vähenee, kun asemilta pääsee vaivattomasti määränpäähänsä. Lähes jokaisessa kaupungissa missä toimimme liikenteen solmukohdat ovat suosituimpien matkan aloittamis- ja päättämispaikkojen joukossa. Alkukesästä tuomme Whimin kautta tarjolle lisää uusia palvelupaketteja, VOIn operatiivisesta toiminnassa Suomessa vastaava Reetta Alastalo sanoo. 

VOIn lisäksi Whimiin kuuluvat pääkaupunkiseudulla TIER-sähköpotkulaudat, HSL:n kaupunkipyörät sekä Juro-yhteiskäyttöpyörät, HSL:n julkinen liikenne, Taksi Helsingin, Lähitaksin ja Menevän taksipalvelut sekä Hertz, Sixt ja Toyota Rent vuokra-autot. Turussa Whimiin kuuluvat VOI, TIER, Juro, Föli, Menevä, Hertz sekä Sixt.  

*Back to work survey 8/2020