Rijd in een Poppy deelwagen met Whim

Poppy deelwagens zijn nu beschikbaar in Whim!

Er zijn in totaal ongeveer 600 auto’s beschikbaar. Ze zijn verspreid over Antwerpen, Mechelen en Brussel. Poppy heeft zowel automatische als handgeschakelde wagens: VW Polo, Seat Ibiza, Opel Corsa, Seat Mii en Skoda e-Citigo.

Je kunt een deelwagen van Poppy direct in Whim boeken, door de optie Deelauto’s te selecteren in het beginscherm. Zodra je een wagen hebt geselecteerd, zie je de details van de wagen voordat je de boeking maakt (gebruiks-range, model, automaat/handgeschakeld, foto van de auto, kenteken). 

Aangezien het een “free floating” service is, hoef je de wagen niet terug te brengen naar de oorspronkelijke plaats en kan je overal gratis parkeren op openbare parkeergelegenheden. Verzeker je er wel van dat de wagen zich binnen de Operationele zone bevindt!

Poppy heeft zowel automatische als handgeschakelde wagens. Intercity boekingen zijn ook toegestaan (bijv. de boeking kan beginnen in Antwerpen en eindigen in Mechelen of Brussel). Intercity boekingen zijn niet aan te raden met de elektrische wagens. 

Hoe het werkt:

  • Reserveer een wagen in de Whim app: klik hier om naar het beginscherm te gaan en selecteer het Deelauto icoon om de beschikbare voertuigen op de kaart te vinden. Houd je rijbewijs bij de hand om die te kunnen verifiëren.
  • Ga richting de wagen wanneer de boeking op het punt staat te beginnen. Op de kaart in Whim kan je de locatie van de wagen zien.
  • Zodra je vlakbij de wagen bent, open je de boeking in de app en volg je de instructies.
    • Inspecteer de auto voordat je gaat rijden.
    • Open de deuren via de app. Geen sleutels nodig.
    • Om de auto te starten, houd je de rem ingedrukt en druk je op de start/stop-knop.
  • Laat de wagen achter op een geldige parkeerplaats binnen de Operationele zone en beëindig je boeking door op ” Boeking beëindigen” in de app te klikken.

Vind meer informatie over het gebruik van Poppy’s deelwagens in Whim. Of bezoek website van Poppy.