Hoe het werkt

Download de app

Download de gratis Whim-app op je telefoon.

Plan en boek je reis

Kies moeiteloos je favoriete vervoermiddel.

Reis zorgeloos

Heb je ticket altijd bij de hand als je onderweg bent.

Hoe ga je je vandaag verplaatsen?

Moeiteloos betalen per gebruik. Altijd beschikbaar. Kies tussen bussen, fietsen, e-steps en nog veel meer!

Onze geïntegreerde en handige routeplanner vertelt je hoe je het beste van A naar B komt. Daarna kun je je ticket direct boeken en betalen – zonder de app te verlaten.

4 stappen en u bent klaar om te gaan

Met Whim ervaar je de toekomst van mobiliteit: ons breed scala aan mobiliteitspartners bieden je een echt alternatief voor de eigen wagen. Het enige wat je nodig hebt is Whim! Maak nu gratis je profiel aan in vier eenvoudige stappen.


 • Download Whim

  Download de Whim-app gratis van de Google Play Store of Apple App Store.


 • Maak je account aan

  Registreer met je telefoonnummer, e-mailadres en enkele basisgegevens voor de beste gebruikerservaring.


  • Voeg je creditcard toe

   Om een reis te boeken, dien je een geldige creditcard aan je profiel toe te voegen.


  • Ervaar Whim

   Je bent helemaal klaar om de eerste trip te plannen en te boeken. Met Whim ervaar je mobiliteit op een nieuwe manier.

   Ontdek onze verscheidenheid aan transportmodi

   Trein moeiteloos door heel België

   Boek makkelijk je treinreizen in heel België met Whim. Selecteer je bestemming in de routeplanner en koop met een paar simpele clicks je ticket.

   Deelfietsen

   Her)ontdek de stad al fietsend met Velo. Gebruik de Whim app om Velo-stations en de beschikbaarheid van fietsen te checken. Activeer gemakkelijk je dagpas voor €5 en gebruik de gebruiker-ID en paswoord aan het Velo station om je fiets te ontgrendelen.

   Mobit-fietsen kunnen worden geactiveerd door de QR-code op de fiets te scannen of te ontgrendelen via de Whim-app. Mobit-fietsen zijn verkrijgbaar in Antwerpen, Mechelen, Kortrijk, Hasselt, Genk, Aalst, Brasschaat, De Schorre, Veurne, Koksijde en De Panne.

   De Lijn bussen en trams

   Met Whim kan je ook makkelijk gebruik maken van de bussen en trams van De Lijn. Via een paar makkelijke clicks heb je zo een m-ticket dat je in heel Vlaanderen kan gebruiken. Goedkoper dan een SMS-ticket en even gemakkelijk.

   Taxi

   Handig voor als het slecht weer is of je snel naar huis wilt na een avondje uitgaan. Via Whim kan je makkelijk een Taxi van DTM of Antwerp Tax bestellen die je veilig thuisbrengt. Whim toont ook altijd op voorhand hoeveel je totale trip gaat kosten, dus geen onaangename verrassingen.

   Huurwagens

   Indien je maar af en toe een eigen auto nodig hebt – voor bijvoorbeeld een bezoek buiten de stad, boodschappen of een weekendje weg – kan je met Whim ook makkelijk een comfortabele huurwagen boeken bij Sixt en Hertz.

   De prijs is afhankelijk van het type wagen.

   E-steps

   Ervaar de stad op een unieke manier op een elektrische step van Poppy of Lime in Antwerpen en Brussel.

   De handigste manier om door de straten van de stad te gaan of het laatste deel van je reis te overbruggen, is op een e-step. Vind, boek, betaal en rijd je scooter eenvoudig via je Whim-app. Als klant van Whim betaal je alleen de standaardprijs voor je e-step ritten.

   Deelwagens

   Poppy deelwagens zijn nu beschikbaar in Whim!

   Je kunt een deelwagen van Poppy direct in Whim boeken, door de optie deelwagens te selecteren in het beginscherm. Zodra je een wagen hebt geselecteerd, zie je de details van de wagen voordat je de boeking maakt (range, model, automatisch/handgeschakeld, afbeelding van de wagen, kenteken).

   Nog vragen?

   Heb je een vraag over Whim of problemen met de app? We helpen je graag verder.

   Ondersteuningspagina

   Wat is Whim?

   Whim is een snelle, makkelijke en flexibele oplossing voor je mobiliteitsbehoefte. Whim is een bekroonde Whim is een bekroonde mobiliteitsapp die mobiliteit eenvoudig en duurzaam maakt. Met Whim kun je verschillende vervoerswijzen vinden en je reizen direct in dezelfde app plannen, boeken en betalen. Zeg vaarwel tegen meerdere apps, kaarten en contant geld! Er zijn al meer dan 20 miljoen reizen gemaakt met Whim – doe ook met ons mee!